Buell pregătește o motocicletă electrică
Buell pregătește o motocicletă electrică

Buell pregătește o motocicletă electrică


13:04, 16 Aprilie 2018
 

Erik Buell, cunoscutul inginer american ce a produs motocicletele ce-i poartă numele, pregătește o revenire spectaculoasă. În 2009, fabrica sa de motociclete "convenționale" a fost închisă, însă în această vară vom vedea primul prototip din noua generație care – după părerea sa – nu poate avea decât motoare electrice.


După cum arată primul desen, e clar că Erik Buell are în minte un naked/streetfighter cu linii pure și ușor de recunoscut în trafic, așa cum au fost motocicletele cu același nume. Prototipul poartă numele celor cu care s-a ascociat Erik, adică VanguardSpark. Pe de-o parte, e vorba de Vanguard Moto, o societate fondată în New York de Francois Xavier Terny, apoi sunt cei de la Spark Racing Technology , proprietate a lui Frederic Vasseur, care furnizează tehnologia pentru Formula E. Acest trio are mai mlte lucruri interesante în plan, nu numai motociclete fără emisii, ci și un fel de bicicletă electrică cu roți supradimensionate și viteză de 45km/h care ar putea înlocui în viitor scuterele.


Ne putem aștepta în curând la mai multe surprize, Erik Buell declarând că a înregistrat deja patru patente pentru tehnologiile folosite. Atât în domeniul moto, cât și în ceea ce privește bicicletele speciale pentru oraș, bateriile vor fi invizibile, ascunse în cadru sau în basculă, iar fibra de carbon va fi folosită pentru majoritatea componentelor.


Buell  VanguardSpark va avea o autonomie de 150km și moduri de pilotaj sportiv sau urban. În această vară vom afla mai multe detalii despre modelul definitiv, data intrării în producție de serie și – lucrul cel mai important – prețul.

Taguri

Adauga tag