Aprilia Tuono V4 1100 Factory  - ce modificări are modelul 2019
Aprilia Tuono V4 1100 Factory  - ce modificări are modelul 2019

Aprilia Tuono V4 1100 Factory - ce modificări are modelul 2019


13:41, 16 Aprilie 2019
 

Aprilia Tuono V4 1100 este una dintre cele mai dorite și apreciate motociclete super-naked, varianta Factory fiind un streetfighter pregătit de uzină cu tot ce e mai bun în domeniu. Motorul cu patru cilindri în V nu are echivalent în clasă, iar sistemele electronice care vin în ajutorul pilotului sunt anul acesta mai rafinate. Intenția italienilor e aceea de a pune în vânzare cel mai performant model din categorie.


Lista sistemelor electronice care se găsesc pe Aprilia Tuono V4 1100 Factory  e deschisă de suspensiile electronice semiactive Öhlins Smart EC 2.0. Se trece astfel într-o nouă dimensiune a controlului nu numai pe circuit, ci și pe drumurile publice. Acest sistem de suspensie are două moduri de funcționare: semi-activ (motocicleta alege singură setările pe care le consideră cele mai bune pentru stilul de pilotaj și suprafața de rulare din fiecare moment) și manual, care permite pilotului propriile configurații, inclusiv dezactivarea sistemelor electronice. Comutarea între cele două moduri se face rapid, printr-un buton dedicat, fără a căuta prin meniuri complicate.


Datele primite de la motocicletă sunt monitorizate și evaluate permanent de unitatea electronică centrală, atât informațiile ce vin de la suspensiile față și spate, cât și modul de accelerare sau frânare, rezultatul fiind micro-răspunsuri pentru ca în orice situație suspensiile să fie calibrate perfect. Modul manual are trei setări ale parametrilor de fabrică din care se poate alege, plus posibilitatea de a dezactiva intervenția electronică. Cele trei pre-setări sunt Track, Sport și Road, denumirile nu au nevoie de explicații suplimentare, doar eventual de mențiunea că poți utiliza setarea Sport pe circuit dacă vrei să pilotezi mai relaxat, sau dacă sunt denivelări. 


Aprilia Tuono V4 1100 Factory  e dotată chiar și cu OBTi (Objective Based Tuning Interface) ce se poate accesa prin intermediul ecranului color TFT cu diamentrul de 4.3 inch, dar dacă nu ești un tehnician de la Öhlins sau un pilot de teste Aprilia, mai bine nu umbli la setări. În rest, pe motocicletă se găsește pachetul APRC ce include multiple sisteme electronice, de la quickshifter atât pe urcare, cât și pe retrogradare, ABS pentru viraje, control al tracțiunii reglabil pe opt trepte, anti-lift, launch control, limitator de viteză pentru zona boxelor, până la pilot automat.


Aprilia Tuono V4 1100 Factory  2019 se fabrică în două variante de culoare și se poate comanda la MotoBoom.

Taguri

Adauga tag