Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Sold Out in Europa pentru noua Yamaha R1M
09 Apr

Sold Out in Europa pentru noua Yamaha R1M

Publicat de: Motoboom

Yamaha Europe a anuntat ca noua versiune Yamaha R1M, prezentata de japonezi in toamna anului trecut, nu mai este disponibila in stoc pentru nicio piata din Europa. Potrivit constructorului, in Europa s-au vandut toate unitatile alocate acestei piete, insa nu se precizeaza exact numarul de motociclete vandute.


Se pare ca succesul modelului super-sport i-a luat prin surprindere pe japonezi, care nu se asteptau sa vanda atatea unitati in prima parte a acestui an. Va reamintim ca noua generatie a modelului R1 este disponibila pentru 2015 in doua variante: Yamaha R1 si Yamaha R1M.


Versiunea premium, Yamaha R1M, vine in plus fata de modelul standard cu cateva componente de varf, printre care suspensia Ohlins ajustabila electronic, carenele din fibra de carbon, sistemul GPS si Bluetooth integrat care permite incarcarea anumitor setari (harti ale motorului sau alti parametrii) din smartphone sau tableta.


Spre deosebire de modelul anterior, noua versiune Yamaha R1 2015 vine cu un plus de putere, o greutate mai scazuta si un nou pachet de electronice. Astfel, sportiva japonezilor dezvolta o putere de 200 cp, avand o greutate de 199 kg. Fata de modelul precedent, noua versiune beneficiaza de un plus de putere de 18 cp, fiind si mai usoara cu 7 kg.


Avand in vedere ca cei de la Yamaha au inregistrat la OSIM si denumirea de R1S, zvonurile din lumea moto sustin ca japonezii mai pregatesc o versiune a acestui model, insa nu se stie cand va fi lansata si pe ce piete va fi disponibila. Se poate ca lansarea acestei versiuni sa fie putin amanata, datorita succesului avut de modelul R1M.