Siguranta ATV-ului


Cinci sfaturi pentru siguranta ATV-ului tau

1. Incuie-l!

Doar pentru ca iti tii ATV-ul in garaj, asta nu e o garantie ca acesta nu poate fi furat. Au fost sparte garaje prin modalitati clasice (deschiderea usii) cat si prin modalitati elaborate (decuparea peretilor pentru a sustrage vehiculul), asa ca atat timp cat il tineti in garaj, faceti-l inaccesibil si nu lasati niciodata cheile in contact!

2. Ascunde-l!

Nu lasa ATV-ul la vedere pentru o perioada indelungata. Daca trebuie sa il lasi in masina sau afara ia masuri de preacautie ca sa nu-ti fie furat usor. Daca parchezi masina lipita cu spatele de un perete e mai sigur decat sa o lasi in plina strada. In felul acesta ATV-ul din remorca e mai greu se sustras!

3. Protejeaza-l!

Esti intr-o plimbare cu ATV-ul, ai o remorca plina cu echipamente pentru o aventura cu prietenii... suna bine. Deasemenea e bine sa innoptezi dupa o zi de ATV la un hotel, dar e rau sa te trezesti dimineata fara acesta sau mai rau chiar si fara remorca. Asadar atunci cand calatorim cu o remorca si trebuie sa innoptam undeva e de preferat sa parcam remorca lipita cu spatele de un obiect su un perete, de preferat in fata geamului, de unde o putem vedea, si ne asiguram ca e in vizorul unei camere de supravegheat sau al unui paznic al hotelului.

4. Asigura-l!

E de preferat sa inchei o polita Casco mai ales daca valoarea ATV-ului este ridicata. Daca a fost luat in leasing esti obligat de a-l asigura integral, iar daca a fost achizitionat cu resurse proprii cauta compania de asigurare care iti ofera acest serviciu. Asigurarea unui ATV nu acopera daunele exact asa cum o face cea a unui automobil, dar acopera furtul in procent de 80%.

5. Monteaza-i alarma!

Majoritatea firmelor de specialitate ofera dispozitive de tip GPS, cu ajutorul carora puteti monitoriza in permanenta locatia ATV-ului. Acest lucru nu garanteaza ca iti vei recupera ATV-ul, dar daca esti pe faza poate fi de un real ajutor.