Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Sfaturi pentru intretinerea snowmobilului
30 Ian

Sfaturi pentru intretinerea snowmobilului

Publicat de: Motoboom

Dupa cum probabil unii dintre voi stiu deja, a detine un snowmobil este o pasiune destul de scumpa. Echipamentul, combustibilul, cazarile la munte, transportul si intretinerea snowmobilului va pot costa destul de mult. Pentru a putea economisi ceva timp si bani va prezentam cateva sfaturi elementare de care trebuie sa tineti cont pentru intretinerea unui snowmobil.


Unul dintre cele mai importante elemente ale snowmobilului este senila si trenul de rulare. Pentru a preveni  sau pentru a intarzia cat mai mult deteriorarea acestora, este recomandat sa verificati periodic alinierea senilei. O senila prost aliniata va poate afecta sistemul de propulsie a snowmobilului, contribuind la uzura prematura a senilei.

 


De asemenea, tensiunea de intindere a senilei trebuie verificata la anumite intervale de timp pentru a fi conforma cu cea recomandata in manualul de utilizare a snowmobilului de catre producator. O tensiune prea mare poate cauza o incalzire a rolelor si a trenului de rulare, ducand in cele din urma la deteriorarea acestora.


Suportul pentru role si rulmentii trenului de rulare trebuie mentinute intr-o stare buna pentru a facilita rularea senilei in conditii optime. Totusi, chiar si daca acestea sunt intr-o stare buna, la unele modele de snowmobile rularea corecta a senilei ar putea fi ingreunata de catre suportul rolelor. O solutie rapida si ieftina pentru aceasta problema ar putea fi inlocuirea suportului original pentru role cu altul de un diametru mai mare.

 


De exemplu, Kimpex, unul dintre cei mai importanti producatori de accesorii pentru snowmobile din lume, a dezvoltat un suport aftermarket cu diametru mai mare decat cel original pentru rolele trenului de rulare, acesta fiind compatibil cu mai multe marci de snowmobile, printre care Arctic Cat, Yamaha, Lynx sau Ski-Doo.


In cazul in care zapada ingheata foarte repede si impiedica lubrifierea corecta a rolelor trenului de rulare, atunci solutia pentru o astfel de problema ar putea fi utilizarea unei raclete pentru indepartarea zapezii depuse in zona trenului de rulare a senilei.


In ceea ce priveste bateria snowmobilului, cele mai recomandate redresoare de catre marii producatori pentru intretinerea, incarcarea si testarea acesteia sunt redresoarele inteligente din gama Optimate a companiei Tecmate. Acestea au un mod de functionare complet automat, fiind foarte usor de folosit.