Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Se pregateste noua generatie Honda Gold Wing
25 Feb

Se pregateste noua generatie Honda Gold Wing

Publicat de: Motoboom

Una dintre cele mai legendare motociclete din industria moto se pare ca va trece la o noua generatie incepand cu anul viitor. Avand in spate o istorie de peste 42 de ani, primul model Gold Wing fiind lansat in anul 1974, aceasta motocicleta a revolutionat segmentul touring-cruiser, stabilind noi standarde de confort si echipare pentru touring. O noua versiune pentru acest model este asteptata de ceva vreme de catre fanii constructorului, avand in vedere ca actuala generatie are o vechime de 15 ani pe piata.


In ultimii ani au aparut o multime de zvonuri despre eventuale versiuni noi pentru aceasta motocicleta, insa se pare ca din 2017, Honda Gold Wing sau GL1800, chiar va trece la o noua generatie. Daca ne gandim ca in 2001, anul lansarii actualei generatii Gold Wing, acest model revolutiona industria moto, fiind echipat cu tehnologii folosite pentru prima data pe o motocicleta, ne putem astepta la acelasi lucru si in 2017.


Jurnalistii moto se asteapta ca noua generatie Honda Gold Wing 2017 sa fie echipa cu transmisie semi-automata cu dublu ambreiaj DCT, japonezii obtinand deja brevetul pentru acest sistem inovator de transmisie. De asemenea, sistemul de suspensii va fi semi-activ si reglabil electronic, in timp ce, pe fata, se pare ca va fi folosit un nou tip de suspensie format dintr-un sistem de parghii cu un singur arc si un amortizor, o noutate absoluta pentru industria moto. Nu stim inca daca acest sistem va inlocui pe viitor furcile conventionale sau va fi un sistem dezvoltat doar pentru modelul Gold Wing.


Sistemul actual de Airbag-uri, adus pentru prima data in industria moto de catre Honda GL1800 Gold Wing, se pare ca va fi pastrat in timp ce pachetul de electronice va fi revizuit cu cea mai noua tehnologie din domeniu. Se pare ca bordul va fi echipat cu un nou display TFT mai mare si mai complex, oferind si mai multe informatii pilotului. Nu este exclus ca noua generatie Gold Wing sa beneficieze de un sistem de propulsie hibrid cu un motor de benzina si unul electric. Aceasta varianta este intarita de faptul ca japonezii de la Honda au obtinut recent un brevet pentru un astfel de sistem de propulsie.


Cu siguranta va fi vorba si despre un nou sasiu si un design reproiectat pentru noua motocicleta Honda. Ramane de vazut ce surprize ne mai pregateste constructorul japonez pentru aceasta motocicleta unica in industria moto.