Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Sarolea N60 – cafe racer electric din Belgia
13 Mar

Sarolea N60 – cafe racer electric din Belgia

Publicat de: Motoboom

Nu mulți au auzit de Sarolea, însă firma are un trecut impresionant: e un brand fondat în 1850 în Belgia, lângă Liège. Inițial au fabricat armament, din 1892 biciclete, iar în 1901 au instalat pe o astfel de bicicletă un motor de 250 cmc cu care participau la curse de anduranță. În 1973 fabrica și-a încetat activitatea, ca în 2010 numele să fie readus la viață de doi frați gemeni (Torsten and Bjorn Robbens) al căror bunic participase la curse pe vremuri cu motociclete Sarolea.


Torsten Robbens are o experiență bogată. A lucrat pentru McLaren F1, Porsche și Audi, în ingineria aerospațială, pentru armată, el fiind cel care concepe și realizează componentele motocicletelor Sarolea. Frații Robbens s-au implicat în Isle of Man TT cu prototipuri și în 2018 au scos primul model înmatriculabil, Manx 7. Acum au lansat un nou model, al cărui nume complet este  N60 MM.01.


Sarolea N60 are un cadru monococă din fibră laminată de carbon, tot din carbon este și bascula, furca provine de la constructorul suedez Öhlins (modelul FGRT-200), tot de la Öhlins este și amortizorul central TTX36, frânele provin de la compania franceză Beringer, are jante din aliaj ușor 3.5×17 pe față și 6×17 pe spate, încălțate cu pneuri Dunlop Sports TT (120/70 și 190/55). Motorul electric este răcit cu aer, iar energia provine de la un pachet de baterii litiu-ion de 22 kWh care asigură o autonomie de până la 330 km și se pot încărca la 80% în 20 de minute.


Partea tehnică este mascată într-un carenaj de carbon cu elemente din plexiglas. Sarolea a conceput și un “Collaboration Package”, special parcă pentru personajul John Wick: costum elegant făcut pe comandă, cască din carbon individualizată și un cuțit cu lamă din oțel de Damasc a cărui teacă se poate agăța și la gât.


Prețul pentru Sarolea N60 nu a fost comunicat deocamadată.

 

Sursa: Sarolea