Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Piaggio Fast Forward, o noua companie a grupului Piaggio
06 Oct

Piaggio Fast Forward, o noua companie a grupului Piaggio

Publicat de: Motoboom

Gigantul Piaggio Group a creat o noua companie, denumita Piaggio Fast Forward, care se va ocupa cu studiile de cercetare si dezvoltare a mobilitatii urbane. Piaggio Fast Forward va recruta cei mai buni studenti ale celor mai renumite facultati din lume, Harvard si MIT (Massachusetts Institute of Technology), care vor lucra pentru a imbunatatii mobilitatea urbana.


Potrivit celor de la Piaggio, studenti din domenii diferite vor incerca sa gaseasca noi solutii pentru viitor in ceea ce priveste transportul urban din viata de zi cu zi, avand in vedere ca orasele mari ale lumii devin tot mai complexe si mai populate. Piaggio Fast Forward reprezinta o noua etapa importanta in istoria bogata a grupului Piaggio.


Compania Piaggio a fost fondata in anul 1884, incepandu-si activitatea cu producerea de trenuri, urmand  ca apoi sa-si indrepte atentie spre construirea aeronavelor pentru cele doua razboaie mondiale. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, fabrica Piaggio a devenit o ruina, la fel ca intreaga economie si infrastructura din Italia.


Enrico Piaggio, fiul fondatorului Rinaldo Piaggio, a reorientat compania spre construirea vehiculelor mici pentru transportul urban, lucru care a dus, in 1946, la lansarea primului model de scuter Vespa, iar de atunci si pana in prezent este o intreaga istorie a industriei moto.


Noua companie, Piaggio Fast Forward, a fost prezentata in cadrul evenimentului „The Shape of Things to Come” („Forma Lucrurilor Care vor Veni”) in prezenta conducatorilor Piaggio Group si a celor doua universitati de renume, alaturi de care va colabora constructorul italian. Sediul si activitate companiei Piaggio Fast Forward va fi in orasul american Cambridge, Massachusetts.