Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Pan America – primul adventure Harley-Davidson va fi pus în vânzare în martie 2021
30 Oct

Pan America – primul adventure Harley-Davidson va fi pus în vânzare în martie 2021

Publicat de: Motoboom

Harley-Davidson Pan America, primul model adventure al firmei din Milwaukee, s-a apropiat de producția de serie. Nașterea sa nu a fost deloc ușoară, după problemele financiare și întârzierea cauzată de coronavirus, începând cu luna martie a anului viitor, distribuitorii – inclusiv cei din Europa – vor primi acest model.

Jochen Zeitz, noul președinte Harley-Davidson, are câteva planuri pentru a schimba percepția publicului asupra numelui firmei. Acestea includ lansarea unor noi modele, în clase diferite, cum ar fi LiveWire (model electric), Bronx (naked), Pan-America (adventure-touring), dar și realizarea unor motociclete cu cilindreea sub 500 cmc, pentru a cuceri și noi piețe, în special cele din Asia.

Pan America a fost prezentat sub formă de prototip la EICMA 2019 și reprezintă ceva cu totul și cu totul nou pentru o firmă recunoscută pentru tradiționalism și aura “legendară” cu care îi place să se înconjoare. Cumpărătorii de chopper/cruiser/bagger sunt în scădere, după achiziționare își păstrează modelele foarte mult timp (ceea ce nu este bine pentru creșterea vânzărilor), cea mai vândută categorie este cea adventure – chiar și pe continentul nord-american – așa că Harley-Davidson încearcă să se reinventeze. 

Pentru a rivaliza în această clasă foarte competitivă cu modele cunoscute de la BMW, Ducati, Honda, KTM sau Triumph, cei de la Harley trebuie să propună ceva la înalt nivel și se pare că Pan America îndeplinește acest obiectiv: sub designul original ce exprimă personalitatea tipică se află un nou motor cu doi cilindri (evindent, în V) denumit Revolution Max cu cilindreea de 1250 cmc ce scoate o putere de 145 de cai și un cuplu maxim de 122 Nm, cifre repectabile, care pot schimba standardele nu numai în ceea ce privește firma americană, ci și în clasa adventure-touring.