Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noutati pentru calendarul MotoGP
27 Mai

Noutati pentru calendarul MotoGP

Publicat de: Motoboom

Desi, nu cu mult timp in urma, se vorbea despre circuite noi adaugate in calendarul MotoGP pentru anul viitor, deja au aparut si primele zvonuri despre calendarul pe 2017 a Motomondialului de Viteza. Daca acum o luna, Finlanda era creditata cu sanse mari de a organiza o etapa de MotoGP in 2017, acum a venit randul Indoneziei.


Daca prezenta Finlandei ar reprezenta o revenire dupa mai bine de 30 de ani in Motomondial, Indonezia s-ar intoarce dupa o absenta de exact 20 de ani. De altfel, Marele Premiu al Indoneziei a fost parte a Campionatului mondial de Motociclism in sezoanele 1996 si 1997, Honda adjudecandu-si atunci ambele victorii la clasa regina.


Revenirea Indoneziei ar fi justificata de popularitatea tot mai accentuata a sportului cu motor in tara asiatica. Tot aici a avut loc la inceputul acestui an si lansarea oficiala a prototipului Honda RC213V, alaturi de care japonezii ataca titlul in 2015. Evenimentul s-a desfasurat in prezenta presei de specialitate pe o plaja din Indonezia.


Circuitul propus pentru MotoGP va fi Sentul din regiunea Bogor pe care s-a mai concurat si in trecut. Contractul cu Dorna nu este inca semnat, singura conditie impusa organizatorilor fiind sa efectueze modernizarile necesare in timp util (aproximativ cu un an inainte de desfasurarea primei cursei).


Anuntul facut de Dorna vine pe fondul unei puternice ofensive asiatice unde motociclismul a cunoscut o dezvoltare continua. Thailanda si Indonezia sunt principalele piete de desfacere ale constructorilor japonezi, cu vanzari de milioane de unitati pentru motociclete cu cilindree de peste 250 cmc, in special modele de 600-1000cmc.