Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noul Triumph Speed Triple 1200 RS va fi lansat luna aceasta
12 Ian

Noul Triumph Speed Triple 1200 RS va fi lansat luna aceasta

Publicat de: Motoboom

Fanii motocicletelor Triumph, în special cei care apreciază modelele streetfighter, s-au întrebat ce se întâmplă cu Speed Triple 1050. De ce nu beneficiază și el de un nou motor care să îndeplinească normele Euro 5, de ce nu e dotat cu noile sisteme electronice devenite standard pe motocicletele puternice? Ei bine, iată că acum aflăm de ce: inginerii britanici au decis să îl retragă de la vânzare pe Speed Triple 1050, care va fi înlocuit de Speed Triple 1200, un model cu totul nou, “revoluționar”, după cum spun primele imagini teaser.

Despre noul Speed Triple 1200 nu se știu până acum prea multe informații. Nu a fost surprins în teste de fotografii spion, nu au răsuflat date tehnice din perioada concepției, nu a fost prezentat ca și concept la vreun salon auto sau în mediul virtual. E clar că va avea trei cilindri în linie, cilindreea a fost mărită de la 1050 cmc la 1200 cmc, asta înseamnă că și puterea va crește de la 150 de cai la aproximativ 180. Dar nu trebuie să facem prea multe speculații, pentru că vom afla specificațiile complete cu ocazia lansării online programată pentru data de 26 ianuarie. 

Prima generație Triumph Speed Triple a fost lansată în 1994 și aspectul său a devenit rapid emblematic, cu cele două faruri ca doi ochi, modelul fiind considerat în unanimitate că a fiind primul “streetfighter” de serie. Această categorie include motociclete performante, fără carene, cu aspect agresiv și cu poziție de condus adaptată șoselelor (ghidon drept în locul semighidoanelor prezente pe modele sportive). 

Cum pe data de 26 ianuarie va fi prezentat noul Speed Triple 1200 cu desinența “RS” (cel mai bine echipat, la fel ca și în cazul streetfighterului de clasă medie Street Triple RS), e de presupus că va urma uterior și un model standard, cu sufixul “S”.