Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noul Can-Am Maverick 1000R X ds Turbo dezvolta 121 CP
10 Dec

Noul Can-Am Maverick 1000R X ds Turbo dezvolta 121 CP

Publicat de: Motoboom

Dupa cum era de asteptat, cei de la BRP (Bombardier Recreational Products, liderul mondial in producerea vehiculelor recreationale) au venit cu un raspuns la modelul rivalilor de la Polaris, RZR XP 1000, ce dezvolta 107 cp, fiind, pana zilele trecute, cel mai puternic side-by-side din lume.


Suprematia a fost preluata din nou de canadienii de la BRP Can-Am prin lansarea noului model Maverick X ds Turbo ce sustine o putere impresionanta de 121 cp, lasandu-l mult in urma pe rivalul sau, Polaris RZR XP 1000. Potrivit constructorului, noul side-by-side asigura o putere mai mare cu 10% si cu 40% mai mult cuplu fata de competitorul sau direct de la Polaris.


Cei 121 cp sunt atinsi datorita noii tehnologii Turbo, folosita pentru prima data pe un astfel de vehicul. Prin lansarea pe piata a primului side-by-side cu motor turbo, este posibil sa asistam la inceputul unei noi ere din industria vehiculelor powersports. Cu siguranta cei de la Polaris nu vor intarzia sa apara si ei cu un astfel de motor supra-alimentat.


Noul Can-Am Maverick 1000R X ds Turbo 2015 este propulsat de motorul turbo Rotax 1000R in doi cilindri. Acesta are o capacitate de 976cc, fiind controlat de o noua cutie de viteze automata CVT, reproiectata pentru a face fata suplimentului de putere oferit de supra-alimentarea turbo. Noua transmisie CVT este prevazuta cu sistemul QRS (Quick Response System) pentru a-i oferi pilotului un control mai bun asupra puterii dezvoltate de motor.


O alta noutate adusa de Maverick X ds Turbo este sistemul de suspensii. Side-by-side-ul celor de la Can-Am este echipat cu noile amortizoare Exclusive FOX 2.5 PODIUM RC2 HPG Piggyback ce ofera o cursa a suspensiei de 381 mm pe fata si de 406 mm pe spate. Acestea sunt prevazute cu noul sistem de reglaj DSC (Dual Speed Compression) ce ofera setari avansate pentru suspensia vehiculului.


Pentru 2015, noul Can-Am Maverick 1000R X ds este disponibil cu doua variante de motorizare: cu motorul standard Rotax 1000R ce dezvolta 101 cp sau cu motorul Rotax 1000R Turbo ce asigura o putere de 121 cp. De asemenea, cele doua motoare echipeaza si versiunea pentru 4 persoane, Can-Am Maverick MAX 1000R X ds.