Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noua Honda Transalp ar putea fi prezentată în această toamnă
20 Mai

Noua Honda Transalp ar putea fi prezentată în această toamnă

Publicat de: Motoboom

Presa de specialiate anticipează că Honda își va mări familia Adventure. Mult așteptatul Transalp – deocamdată neconfirmat oficial – și-ar putea face prezența cu ocazia EICMA 2021.

Cum în 2019 Africa Twin a crescut încă o dată, ajungând la cilindreea de 1100 (prima versiune, apărută în 1988 avea numai 650 cmc și de atunci şi-a tot mărit capacitatea cilindrică), ar fi logic să vedem și o variantă mai compactă, ușoară și accesibilă, care să concureze cu modele de succes precum Yamaha Tenere 700. Popularul Transalp nu se mai fabrică din 2012, modelele second hand își mențin valoarea, așadar piața cere și cei de la Honda se lasă prea mult rugați.

Totuși, ceva indicii sunt: revista japoneză Young Machine citează surse care spun că o lansare este iminentă, în plus, cei de la Honda au depus anul acesta documentația pentru ca numele Transalp să fie marcă înregistrată din nou.

Un Transalp cu motor cu doi cilindri în paralel de 850 cmc ar fi suficient pentru performanțe onorabile în afara asfaltului și un comportament mai agil pe șosele în comparație cu CRF 1100 L Africa Twin. Honda are acum în ofertă și NC750X, un crossover cu aspect ADV, care nu îi poate satisface pe cei care vor comportament impecabil pe teren dificil, așa cum ar face-o un Adventure cu roată de 21 inch pe față.

Numele de Transalp nu a mai fost folosit de Honda de un deceniu, o întrerupere regretabilă pentru un model apreciat ce s-a născut la sfârșitul anilor ’80.


Sursa: Visordown