Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noutățile toamnei: Honda CB300R. Din primăvară, la MotoBoom
23 Nov

Noutățile toamnei: Honda CB300R. Din primăvară, la MotoBoom

Publicat de: Motoboom

Motocicleta Honda CB300R, un nou model in primavara anului viitor. Va fi disponibila si la MotoBoom


Un nou model din seria CB de la Honda își va face apariția în primăvara anului viitor. Honda CB300R este în principal destinată posesorilor de permis de conducere motociclete categoria A2 și urmează linia de design pe care a expus-o și noul Honda CB1000R. Precum fratele “miar”, Honda CB300R are un aspect neo retro care cu siguranță nu îi va lăsa indiferenți pe fanii categoriei de motociclete sub 500 cmc.

 
Cum piața devine din ce în ce mai aglomerată, cei de la Honda evidențiază noul model de motocicleta prin aspectul stilat, dar totodată agresiv, farul cu LED sau displayul LCD cu informații complete.
Honda CB300R se va fabrica în trei variante de culoare: negru, roșu și argintiu.


Motocicleta
Honda CB300R are un cadru din oțel ce reușește să păstreze o greutate destul de redusă, de numai 143 kg cu toate plinurile făcute. Pe față e echipată cu o furcă inversată cu jambe de 41 mm ce nu se poate regla, însă amortizorul central are cinci tipuri de setări pentru încărcare. Frânele sunt de la Nissin, cu montare radială și disc dantelat de 296 mm pe față, conectat la un sistem ABS. Un lucru foarte interesant și neobișnuit la această clasă de motociclete este existența unui sistem IMU (Inertial Measurement Unit) ce analizează datele primite de la motocicletă și împarte forța de frânare între cele două roți.


Motorul ce propulsează motocicleta
Honda CB300R este același monocilindru ce echipează și mica sportivă CBR300R. Scoate 31 de cai putere la 8.500 rpm și 27,5 Nm, iar rezervorul de 10 litri ar trebui să ajungă pentru aproape 300 km, întrucât cei de la Honda au declarat un consum mediu de 3,3 l la sută.