Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP: Marele Premiu al Cataloniei
12 Iun

MotoGP: Marele Premiu al Cataloniei

Publicat de: Motoboom

Campionatul Mondial de Motociclism Viteza se intoarce in acest weekend in Spania, pe circuitul de la Montmelo, unde va avea loc cea de-a saptea runda a sezonului 2015, o etapa care va aduce o serie de noutati tehnice  in randul echipelor, dar in acelasi timp o ocazie pentru unii piloti de a depasi momentele dificile de pana acum.


Ultimele trei curse au fost castigate de catre spaniolul Jorge Lorenzo. Ibericul va concura in cursa de casa din postura de urmaritor al lui Valentino Rossi. In prezent, cei doi piloti Yamaha Movistar sunt despartiti de doar 6 puncte in clasamentul general.


Campionul Marc Marquez este al 5-lea la general si are de recuperat 49 de puncte. Anul trecut, la Barcelona, a castigat Marc Marquez, care la acel moment isi pastra intact procentajul maxim de victorii in sezonul 2014, 7 din 7. Campionul mondial l-a invins pe italianul Valentino Rossi, iar podiumul a fost completat de Dani Pedrosa.


In privinta noutatilor, cei de la Suzuki se vor prezenta pe circuitul spaniol cu un nou motor. Potrivit japonezilor, acesta trebuie sa asigure un surplus important de putere si o elasticitate imbunatatita. In momentul de fata, Suzuki este singura motocicleta de pe grila care nu beneficiaza de revolutionara cutie de viteze seamless. Acest lucru se poate schimba la sesiunea de teste de luni, dupa cursa, cand este posibil ca echipa sa aduca noua cutie de viteze pentru un amplu test.


Etapa din acest week-end poate fi ultima sansa pentru campionul mondial in exercitiu, Marc Marquez, pentru a se apropia de primele locuri ale clasamentului general. Pentru cei de la Honda sunt doar sanse teoretice sa-i mai prinda din urma pe rivalii de la Yamaha in clasamentul general al constructorilor, distanta dintre cei doi giganti japonezi fiind de 43 puncte.