Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP 2017 – Marquez devine campion mondial pentru a patra oară
13 Nov

MotoGP 2017 – Marquez devine campion mondial pentru a patra oară

Publicat de: Motoboom

Pilotul Marc Márquez devine campion mondial pentru a patra oară, la MotoGP 2017


După o cursă intensă desfășurată la Valencia, Marc Marquez (Repsol Honda Team) a câștigat cel de-al șaselea titlu de campion mondial la motociclism, din care patru sunt în Moto-GP. Rezultatul a fost cu emoții pentru fanii spaniolului, ce l-au văzut pe acesta în primul viraj ieșind de pe pistă, apoi revenind pentru a-și apăra coroana. Nu la fel de norocos sau de inspirat a fost rivalul său din campionat, Andrea Dovizioso (Ducati Team), care și el a ieșit de pe circuit însă nu s-a mai redresat, a căzut și nu a mai putut continua.
 

Bătălia pentru prima poziție s-a dat între pilotul de la Repsol Honda Team, Dani Pedrosa, și pilotul de la  Monster Yamaha Tech 3, Johann Zarco, cursa fiind decisă în ultimul tur când Pedrosa a forțat, a închis foarte bine toate trasele de depășire și a obținut astfel cea de-a doua victorie a sa din acest an.

Pilotul Marc Márquez și-a păstrat calmul, nu s-a implicat în lupta ce se s-a dat în fața sa și a terminat pe cea de-a treia poziție a podiumului. Victoria îi aduce acestuia titlul de campion mondial și îl înscrie în istorie ca fiind cel mai tânăr pilot care obține patru titluri până la vârstă de 25 de ani. De asemenea, acumulând șase titluri mondiale (în afară de cele de la Moto GP, spaniolul mai deține unul la 125 cmc și unul 250 cmc), el doboară și recordul de vârstă deținut Valentino Rossi ce realiza acest lucru în 2004 la aproape 26 de ani.