Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Moto Guzzi V85 TT a fost prezentat oficial
17 Sep

Moto Guzzi V85 TT a fost prezentat oficial

Publicat de: Motoboom

Iată că după ce a fost admirat anul trecut sub formă de concept la EICMA, noul Moto Guzzi V85 TT a devenit realitate și e gata să intre în producția de serie. Prezentat cu ocazia evenimentului Open House Guzzi desfășurat la Mandello săptămâna trecută, are o fișă tehnică interesantă.


V85 a stârnit emoții atât printre împătimiții categoriei adventure, cât și printre fanii motoarelor cu doi cilindri în V dispuși transversal și transmisie prin cardan, configurația tradițională “Guzzi”. Diferențele dintre prototip și versiunea finală nu sunt prea multe, cea mai evidentă fiind mutarea instrumentelor de bord de pe ghidon pe suportul legat de cadru, astfel încât direcția să fie mai ușoară. Se păstrează chiar și combinația de culori galben – alb și cadrul roșu, nunațe care fac trimitere clară la versiunile pentru Dakar.


Dar să nu ne lăsăm induși în eroare de sportivitatea emanată de aspect și de culori: datele tehnice sugerează că avem de-a face cu o perfectă motocicletă pentru turism cu bagaje și pasager. Șaua nu este prea înaltă și ciclistica face un compromis între confort și eficiența în off-road. Pe față avem o roată de 19 inchi, suspensiile sunt complet reglabile, motorul de 850cmc scoate 80 de cai putere și e completat de sisteme electronice ce gestionează modurile de pilotaj, tracțiunea și pilotul automat.


Se pare că Moto Guzzi V85 TT este doar primul exponent dintr-o nouă generație de modele de capacitate cilindrică medie pe care o pregătește firma din Mandello. Va fi prezent și la INTERMOT peste câteva săptămâni, ocazie cu care vom afla mai multe detalii despre partea tehnică.


Moto Guzzi V85 TT va putea fi comandat la MotoBoom din primăvara anului viitor la un preț ce urmează a fi comunicat.