Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Modelele 2017 Can-Am Spyder – ce le face atat de speciale?
21 Apr

Modelele 2017 Can-Am Spyder – ce le face atat de speciale?

Publicat de: Motoboom

Cu peste 100.000 de modele vândute de la momentul lansării din 2008, Spyderele Can-Am produse de BRP sunt în mod cert un hit. Familia acestor vehicule unice include acum variante sport (RS), pentru sport-turism (ST), turism (RT) și cruiser (F3).
Modelele anului 2017 vin cu câteva noutăți, una din cele mai importante fiind noul Sport Mode cu care este echipat Can-Am Spyder F3-S ce permite pilotului să facă drifturi cu roata posterioară păstrând în același timp controlul și stabilitatea. Atunci când acest mod este activat, Sistemul de Control al Tracțunii (TCS) este de oprit, dar Sistemul de Control al Stabilității (SCS) rămâne în acțiune.

Versiunile precedente Spyder ofereau posibilitatea unui burn-out în linie dreaptă, la viteză mică, chiar și cu TCS activat, dar acum pilotul poate dezlănțui mai mult din potențialul motorului cu trei cilindri Rotax ACE (Advanced Combustion Efficiency) de 1.330cmc, răcit cu lichid, ce scoate 115 cai putere. Celelalte dotări se regăsesc și pe Spyder-ul F3-S din acest an și includ cutie manuală cu șase trepte (SM6) – sau opțional cutie semi-automată (SE6) – marșarier, transmisie finală pe curea, modul Eco, pilot automat, asistență a ghidonului în funcție de viteză, sistem ergonomic UFit care permite ajustarea scărițelor și a ghidonului, sistemul de stabilitate (cu ABS, TCS și SCS), amortizoare Fox și sistem antifurt.

Can-Am Spyder F3-S SM6 costă 18.090 euro (TVA inclus) și se fabrică în culorile Pure Magnesium Metallic sau  Oxford Blue Metallic. Va fi disponibilă și o serie specială Daytona 500 Edition cu design inspirat din curse, cu logo Daytona 500, eleron, grilă sport, șa monopost, ghidon drept și jante negre cu șase brațe.

Se reîntoarce neschimbat pentru acest an modelul pentru turism Can-Am Spyder RT-S SE6, ce e dotat cu genți laterale integrate în carenaj, portbagaj, spătar pentru pasager, bord complex și parbriz reglabil electric, suspensii semiactive, manșoane încălzite, sistem audio și compartiment pentru mănuși sau alte obiecte. Are, de asemenea, suport pentru mâinile pasagerului cu încălzire, lumini pentru ceață, lumină pentru zi cu LED și multe alte lucruri utile. Costă 24.690 euro (TVA inclus) și culorile pentru acest an sunt Pure Magnesium Metallic, Intense Red Pearl, Monolith Black Satin sau Pearl White.

Mai dotat decât RT este Can-Am Spyder RT Limited (27.490 euro), cu navigator GPS Garmin Zumo 590, design special, multe elemente cromate pe roți, evacuare și caroserie, precum și geantă de bagaje în partea din față. Regele turismului de lux de la BRP poate fi comandat în culorile Champagne Metallic, Orbital Blue Metallic sau Pearl White.