Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Mercedes a cumparat 25% din MV Agusta
05 Ian

Mercedes a cumparat 25% din MV Agusta

Publicat de: Motoboom

Desi zvonurile despre aceasta tranzactie au aparut de ceva vreme pe internet, anuntul oficial a venit abia in acest weekend. Astfel, divizia Mercedes-AMG a companiei germane Daimler a achizitionat 25% din actiunile producatorului italian de motociclete MV Agusta.


Mercedes si MV Agusta au semnat un parteneriat pe termen lung pentru servicii de marketing si distributie, potrivit unui comunicat comun al celor doua companii. De asemenea, Mercedes va desemna un reprezentant in cadrul consiliului de administratie al companiei italiene. Detaliile financiare ale acordului nu au fost facute publice.


Acesta este cel de-al doilea parteneriat pe care Mercedes il incheie cu o firma constructoare de motociclete. In 2010, compania germana a semnat un acord cu Ducati, care prevedea dezvoltarea in comun de servicii de marketing si sponsorizare. Intelegerea dintre cele doua companii a incetat in 2012, cand Ducati a fost preluata de Audi.


Asadar, lupta nesfarsita pentru suprematie dintre cele mai mari trei companii auto din Germania (BMW, VW si Daimler) continua. Daca grupul Volkswagen detine marcile Audi, SEAT, Bentley, Lamborghini, Porsche si Bugatti, imperiul BMW include marcile MINI si Rolls Royce. Dupa cum probabil stiti deja, compania Daimler este proprietarul marcii Mercedes-Benz.


Daca in urma cu cativa ani, doar cei de la BMW aveau o divizie pentru motociclete, acestora li s-au alaturat si rivalii de la Volkswagen care au achizitionat compania italiana Ducati prin intermediul marcii Audi. Astfel, cei de la Daimler au ramas singurii dintre cei trei giganti care inca nu detineau o divizie pentru motociclete.


„Am gasit partenerul pe doua roti perfect”, a declarat Tobias Moers, seful Mercedes-AMG.