Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
KTM va produce o mașină de 600 de cai putere
06 Mar

KTM va produce o mașină de 600 de cai putere

Publicat de: Motoboom

 

KTM va construi o mașină cu un motor de la Audi cu cinci cilindri care scoate 600 de cai putere. Se cheamă X-Bow GTX și va concura în campionatul FIA GT2.

 

 

Modelul X-Bow nu este o noutate. A apărut în urmă cu 12 ani ca o colaborare dintre KTM, centrul de design Kiska și Audi, fiind lansat la Salonul de la Geneva 2008 și a fost proclamat de către jurnaliștii de la Top Gear, “Mașina sport a anului”. De atunci, la Graz au fost construite peste 12.000 de unități. Dintr-un proiect minimalist și ultra-ușor, la X-Bow au tot fost adăugate părți ale caroseriei, motorul cu patru cilindri a fost schimbat cu unul cu cinci și iată că acum s-a transformat în GTX.

 

 

Din punct de vedere vizual, GTX arată ca o mașină dedicată curselor. Are motorul amplasat central, o caroserie aerodinamică din fibră de carbon, cockpit ranforsat și un eleron imens. Cântărește aproximativ 1000 kg, iar cu motorul de 2,5 litri ce scoate peste 600 de cai înseamnă un raport putere pe masă mai mic de 2 kg/cal putere. Hubert Trunkenpolz, responsabil KTM Sportcar GmbH spune că, “datorită cooperării cu Audi Sport am putut folosi noul motor 2.5 TFSi. De asemenea, KTM X-Bow GTX impune noi standarde în materia siguranței, fiind primul producător care a omologat scaunele și grilajul monococă GT”.

 

KTM intenționează să producă 20 de astfel de vehicule în acest an, care vor participa alături de Audi și Porsche în cursele GT2. Detaliile tehnice, data de la care va fi valabil pentru cumpărare GTX și prețul nu au fost comunicate deocamdată.

 

 

Sursa: KTM