Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
KTM vrea să cumpere fabrica Ducati
13 Dec

KTM vrea să cumpere fabrica Ducati

Publicat de: Motoboom

Stefan Pierer, Directorul General de la KTM, este un om cu viziuni: a preluat în 1992 firma austriacă ce se afla în pragul falimentului, având 150 de angajați ce produceau 6.000 de motociclete pe an și acum are 5.000 de oameni ce produc 265.000 de motociclete pe an. După ce a cumpărat Husqvarna de la BMW în 2012, a mărit vânzările “Husky” de la 6.000 la de 30.000 unități. Planul său e acela de a fi în 2020 al treilea producător de motociclete sportive din lume, după Honda și Yamaha.


Într-un interviu pentru site-ul Speedweek, Pierer își expune intențiile: “Am cumpărat Husqvarna în 2012, când prietenii de la BMW ne-au cerut ajutor, în ciuda multor voci critice, care spuneau că vom avea numai probleme. Dar am știut, datorită concernului VW, cum se face, dacă îndrăznești. Ei sunt cei care au dezvoltat la automobile conceptul de platformă: avem modele care împărtășesc același cadru și motor, dar nu fac concurență unul altuia”.


“Am o legătură emoțională cu Ducati. E singurul brand care ni s-ar potrivi, de restul puteți să uitați. MV Agusta e prea mic. În curând va trebui să implementăm noi reguli privind omologarea, iar sporul demografic din Europa ne face să ne uităm la Asia. Astăzi, cu o companie de motociclete trebuie să mergi în India. Audi (parte din grupul VW) va avea în curând alte priorități legate de emisiile diesel, dezvoltarea motoarelor electrice și mobilitatea urbană, nu vor avea timp de motociclete. Iar Ducati este ca Ferrari în industria auto. Să aveam un asemenea brand în grupul nostru ar fi interesant”, spune Pierer, care sugerează și că nu s-ar pune problema banilor: “cei de la Ducati nu sunt interesați de prețul de achiziție, ci de răspunsul la întrebarea – cum putem să devenim mai puternici împreună? Timpul o va spune”, încheie Directorul General de la KTM.