Favorite Wish List 0 Cosul meu

Kawasaki Z 650 RS – noul retro sport ar putea fi lansat anul viitor

heading_title

Cei de la Kawasaki ar putea lansa anul viitor un nou model cu aspect vintage de cilindree medie. Va avea baza tehnică de la Z 650 și aspectul inspirat de la fratele mai mare Z 900 RS.

Având în vedere succesul de care se bucură Z 900 RS, jurnaliștii de la site-ul nipon Young Machine spun că lansarea unui retro sport de clasă medie este iminentă și și-au imaginat printr-o reprezentare grafică modul cum va arăta acesta. Va fi un entry-level cu influențe clasice și comportament sportiv, nu va avea un motor cu patru cilindri, ci pe cel cu doi în paralel de 649cmc (existent pe Z 650 și pe Versys 650) care are prestații mai mult decât rezonabile: scoate 68 de cai putere la 8.000rpm și are un cuplu de 64 Nm la 6.750rpm.

În ceea ce privețe ciclistica, ar putea rămâne neschimbată pe față furca cu jambe de 41mm echipată cu două discuri de frânare cu diametrul de 272mm și pe spate monoamortizorul Horizontal Black-link ce contribuie eficient la reducerea spațiului și la centralizarea maselor.

Reamintim că și modelul din categoria retro sport Z 900 RS este realizat per baza nakedului Z 900 și că are și o versiune cafe racer (Z 900 RS Cafe), asta înseamnă că pe viitor ne putem aștepta la mai multe declinări ale seriei Z de cilindree medie. 


Sursa: Young Machine