Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Kawasaki Vulcan H2 – cruiser cu motor supraalimentat
28 Mai

Kawasaki Vulcan H2 – cruiser cu motor supraalimentat

Publicat de: Motoboom

Zvonurile din presa japoneză spun că cei de la Kawasaki pregătesc un nou model care va avea motorul supraalimentat de 1000cmc. După superbike, sport tourer și hyper naked, se pare că vom vedea și un cruiser cu acest motor cu patru cilindri în linie.


Din imaginea publicată de site-ul Moto Rival se poate vedea cum și-a făcut loc propulsorul cu compresor într-un alt tip de cadru (dublu-leagăn), diferit de cel de pe Ninja H2 sau Z H2 și cum formele păstrează liniile seriei Vulcan, cu un far mai agresiv, un rezervor compact și o șa amplasată jos. E de așteptat ca pe o asemenea motocicletă să nu fie păstrată setarea care îi permite să scoată 200 de cai în turații înalte, aceștia vor fi cu aproximativ 20 mai puțini, sacrificați în favoarea unui cuplu mai bun la turații joase. Chiar și așa, ar fi unul din cele mai puternice cruisere de pe piață, iar configurația motorului l-ar plasa într-o clasă inedită.


Seria de motoare supraalimentate H2 a cunoscut de la lansare un mare succes printre clienții care vor produse premium, acesta va echipa și Bimota Tesi H2, după ce Kawasaki a cumpărat o parte din acțiunile firmei italiene. În segmentul destul de conservator al cruiserelor clasice se înmulțesc aparițiile care sfidează tiparele: după Triumph Rocket 3 și BMW a prezentat boxerul R 18 First Edition, iar Honda are în pregătire un Rebel 1100 cu bicilindrul de la CRF1100L Africa Twin.

 


Sursa: Moto Rival