Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Kawasaki Versys-X 300, aventura abordabilă
20 Iul

Kawasaki Versys-X 300, aventura abordabilă

Publicat de: Motoboom

Dacă te gândești la o motocicletă pentru călătorii, care să meargă nu numai pe asfalt, ci și atunci când acesta se termină, ai nevoie de un model "adventure". În această categorie, oferta este acum mai mare ca niciodată, dar mare este și prețul la care a dus această „cursă a înarmărilor”: capacitate cilindrică din ce în ce mai mare, sisteme electronice sau dotări de care poate nu ai nevoie.


Realitatea din teren și imaginația pot fi două reprezentări diferite, iar uneori, mai puțin poate însemna mai mult. Sunt piloți care nu vor să se lupte cu motociclete care încărcate cu bagaje trec de 250kg, nu au experiența, dorința sau înălțimea necesară pentru a controla modelele de 1200cmc și nici nu sunt dispuși să dea peste 15.000 euro pentru a se bucura de aventură. Ei vor o abordare diferită, simplă, ușoară, la polul opus modelelor „big adventure”. Pentru ei a fost creat Kawasaki Versys-X 300.


Roțile spițate cu dimensiuni de 19 inchi pe față și 17 pe spate reflectă capacitatea acestui model: poți intra fără emoții și pe teren dificil, dar te bucuri și de viraje pe asfalt mai bine decât ai face-o cu un pneu pe față de 21 inchi (cum au modelele dedicate pentru off-road). Cei de la Kawasaki sunt onești și nu definesc acest model ca fiind pentru „off-road”, ci pentru “drumuri dificile”.


Motorul pe care îl folosește Versys-X 300 este derivat din bicilindrul de 300cmc ce e prezent și pe Ninja 300, scoate 39 de cai putere, aproape la fel ca și legendarul dual-sport KLR 650, dar e cu 27 de kg mai ușor, cântărind 173kg cu plinurile făcute. Cu un consum de 3,4l /100km, ajunge la impresionantă autonomie de 450km. Cadrul inferior este rigidizat pentru a face față încărcărilor și torsiunilor, ambreiajul este cu alunecare asistată.


Se spune că cea mai bună motocicletă adventure este aceea pe care o ai și  - dacă nu dispui de un buget nelimitat – Versys-X 300 este cea care te va duce oriunde vei dori să ajungi. Valoarea acestui model e dată de fiabilitate, de prețul abordabil, de ușurința în exploatare, în întreținere și de aspectul care pune accent pe funcționalitate. Utilitatea e sporită de accesoriile originale Kawasaki, precum genți laterale rigide, cricul central sau bare de protecție cu lumini auxiliare pentru ceață.


Kawasaki Versys-X 300 costă la MotoBoom 5.690 euro (TVA inclus).