Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Kawasaki va avea un Z900 pentru permis categoria A2
21 Sep

Kawasaki va avea un Z900 pentru permis categoria A2

Publicat de: Motoboom

Kawasaki va avea din primăvara anului viitor o versiune mai puțin puternică a proaspătului Z900. În afară de puterea redusă, la exterior nu va fi nicio diferență notabilă, astfel că agresivul naked va fi o motocicleta perfectă condus și de către începători.

Motocicletele care se pot conduce cu permis A2 sunt acelea cu puterea maximă de 35 kW (47 de cai putere), cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0,2 kW/kg şi care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale. Acest lucru înseamnă că un model care are 94 de cai poate fi modificat astfel încât să poate fi condus cu permis de această categorie.


De la apariția sa la sfârșitul anului trecut, Z900 le-a surâs începătorilor, care nu il puteau conduce legal, întrucât versiunea standard are 125 de cai putere. Modelul pentru A2 va avea 94 de cai, astfel încât motorul să poată fi restricționat la 35kW. Conform celor de la Kawasaki, atât rețeaua concesionarilor, cât și părerile clienților  au făcut să nu existe diferențe estetice între modelul restricționat și cel liber, păstrându-se astfel atitudinea și personalitatea lui Z900. În rest, are aceleși sisteme electronice, tehnologia cu ambreiaj asistat și antialunecare, precum și cadrul ușor de tip trellis.