Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Kawasaki pregateste si alte motociclete supra-alimentate
04 Mar

Kawasaki pregateste si alte motociclete supra-alimentate

Publicat de: Motoboom

Unul dintre cei mai importanti constructori de motociclete la nivel mondial, Kawasaki, a revolutionat industria moto prin lansarea, in toamna anului trecut, a doua motociclete super-sport propulsate de un motor turbo supra-alimentat. Este vorba despre modelele Ninja H2 si Ninja H2R, acesta din urma dezvoltand o putere de peste 300 cp.


Aceste motociclete au fost facute practic de la zero, fiind investite sume importante de bani pentru cercetarea si dezvoltarea acestor modele, iar constructorul japonez pare sa nu se opreasca aici. Cei de la Kawasaki au inregistrat zilele trecute la OSIM o alta denumire, Ninja R2, care pare sa fie inca o motocicleta echipata cu un motor turbo supra-alimentat.


Specialistii din industria moto ne sugereaza ca ar putea fi vorba despre o motocicleta, tot din familia Ninja, care va fi pusa in miscare de un motor turbo cu o capacitate cilindrica in jurul valorii de 600cc. Este de asteptat ca acest motor sa ofere performante asemanatoare cu cele de 1000cc, care echipeaza in prezent modelele super-sport din gama Kawasaki Ninja.


Modelul Kawasaki Ninja H2R, lansat spre sfarsitul anului trecut, dezvolta o putere impresionanta de aproximativ 300 cp, devenind cea mai puternica motocicleta din lume. Aceasta este propulsata de un motor turbo supra-alimentat cu patru cilindri in linie, acesta fiind racit cu lichid.


Asistam, astfel, la un pas important in industria moto, Ninja H2R fiind prima motocicleta de pe piata cu motor turbo. Se pare ca si rivalii de la Suzuki pregatesc o astfel de motocicleta, dupa ce a fost prezentat deja conceptul Suzuki Recursion care ar putea sa intre in productie cat de curand. Ramane de vazut ce alte motociclete cu motor turbo ne pregateste industria moto.