Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Kawasaki pregateste noua versiune Ninja ZX-10R 2016
23 Iul

Kawasaki pregateste noua versiune Ninja ZX-10R 2016

Publicat de: Motoboom

O veste buna pentru fanii motocicletelor super-sport vine din partea japonezilor de la Kawasaki. Se pare ca acestia pregatesc o noua generatie a celebrului model Ninja ZX-10R, care a facut deja istorie in lumea motociclismului. Stirea a fost publicata de catre jurnalistii de la Speedweek, o publicatie de profil din Germania si a fost confirmata de catre managerul echipei Kawasaki de Superbike, Guim Roda, in cadrul unui interviu acordat aceleasi publicatii.


„In 2016 vom avea un nou Kawasaki Ninja ZX-10R. Conceptul va ramane acelasi, insa unele modificari si detalii vor face aceasta motocicleta mult mai competitiva. Avand in vedere noile reglementari din cadrul Campionatului Mondial de Superbike, dezvoltarea noului model Ninja ZX-10R va depinde in mare masura de aceste reguli”, a spus Guim Roda.


Regulamentul actual din WSBK presupune ca motocicleta de concurs sa respecte specificatiile modelului de serie, iar pentru a nu incalca aceste reguli, constructorii au inceput sa-si imbunatateasca modelele super-sport din gama lor. Ducati, Aprilia, si Yamaha au facut deja acest lucru prin lansarea noilor modele Panigale R, RSV4 RF si YZF-R1.


Astfel, este de asteptat ca noua Kawasaki Ninja ZX-10R 2016 sa vina cu un plus de putere (in jurul valorii de 200 cp) si cu un pachet de electronice mai sofisticat. Vestea este buna pentru pasionatii segmentului super-sport, care vor avea, astfel, posibilitatea achizitionarii unei motociclete asemanatoare cu cea a lui Tom Sykes sau Jonathan Rea, pilotii echipei Kawasaki din WSBK.