Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Italjet Dragster – scuterul fără furcă revine pe piață
29 Nov

Italjet Dragster – scuterul fără furcă revine pe piață

Publicat de: Motoboom

Italjet, compania care și-a început activitatea în 1959, readuce pe piață scuterul Dragster, cel mai cunoscut model al fabricantului din Pietro Terme, Bologna. Italjet Dragster e cunoscut pentru că a fost singurul scuter fabricat în serie largă care nu a avut pe față suspensie convențională cu o furcă clasică. A fost scos din fabricație în 2003, dar iată că anul viitor va reveni cu soluții tehnologice noi și aspect futurist.


Leopoldo Tartarini, fondatorul Italjet, spunea că “scuterul nu este pentru oameni practici, ci pentru exhibiționiști”, iar noul Dragster îi reflectă această filosofie. Pare a fi construit din componentele jocului LEGO, cu un cadru trellis din aliaj de crom-molibden cu secțiuni variabile ce se diferențiază prin culoare de restul elementelor. Încorporează câteva detalii tehnice inovatoare, cum ar fi patentatul Independent Steering System, ce separă direcția de amortizarea șocurilor.


Vor fi trei variante de motorizare, 125, 150 și 200cmc, cilindreea cea mai mare fiind suficientă și pentru a te distra pe circuit cu acest scuter sportiv. Sunt motoare fabricate în Italia, care îndeplinesc normele Euro 4, cu puteri de la 15 la 20 de cai. Primele 500 de unități vor fi livrate în a doua jumătate a anului 2020 (“Dragster 125 First Edition” și “Dragster 200 First Edition”), având un preț de pornire de la 4.500 euro.

 


Sursa: Italjet