Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Intermot: Kawasaki Ninja H2R 2015
12 Dec

Intermot: Kawasaki Ninja H2R 2015

Publicat de: Motoboom

Cel mai asteptat salon moto al acestui an, Intermot 2014, a debutat azi in orasul Koln din Germania. Cu aceasta ocazie, constructorul japonez Kawasaki a dezvaluit unul dintre cele mai importante si mai asteptate motociclete din ultimii ani, Ninja H2R, o versiune de pista a modelului de strada Kawasaki Ninja H2.


Potrivit japonezilor, noua super-sportiva dezvolta o putere impresionanta de aproximativ 300 cp, devenind cea mai puternica motocicleta din lume. Asadar, Kawasaki Ninja H2R 2015 este propulsata de un motor turbo supra-alimentat cu patru cilindri in linie, acesta fiind racit cu lichid. Cu o capacitate cilindrica de 998cc, acesta ofera in jur de 300cp, constructorul neprecizand inca puterea exacta a motorului.


Asistam, astfel, la un pas important in industria moto, Ninja H2R fiind prima motocicleta de pe piata cu motor turbo. Motorul supra-alimentat a fost dezvoltat in colaborare cu divizia Kawasaki Heavy Industries (KHI) Group care se ocupa, printre altele, si cu producerea turbinelor cu gaze.


Tot in colaborare cu divizia Aerospatiala a grupului Kawasaki a fost dezvoltat si sasiul noii motociclete. Kawasaki Ninja H2 dispune de un cadru rigid, de tip trellis, proiectat sa preia presiunea la viteze mari, fiind o combinatie perfecta intre rigiditate si flexibilitate. Pentru a nu mari ampatamentul motocicletei, inginerii Kawasaki au echipat noul model cu niste aripioare laterale din carbon care contribuie la stabilitatea motocicletei pe sosea la viteza mare.


Carenajul futuristic al motocicletei ofera o aerodinamica excelenta si asigura o racire eficienta a motorului de 300 cp, in timp ce vopseaua speciala crom-negru ii confera motocicletei o imagine unica. Pentru a spori stabilitatea pe sosea, cei de la Kawasaki au echipat noul Ninja H2R cu anvelope racing-slick Bridgestone V01 pe dimensiunea de 120/600R-17 pe fata si de 190/650R-17 pe spate.


Japonezii mai sustin ca proiectul Ninja H2 este conceput pentru a aduce inca un nume care intruchipeaza performanta si tehnologia de ultima ora, Kawasaki Ninja H2 schimband imaginea de ansamblu a motocicletelor pentru totdeauna. Este de asteptat ca versiunea de strada, Kawasaki Ninja H2, ce dezvolta o putere de aproximativ 200cp, sa fie prezentata luna viitoare in cadrul EICMA Milano.