Favorite Wish List 0 Cosul meu

Delta-XE- motocicletă electrică cu performanțe de superbike

heading_title

O echipă de studenți de la Universitatea din Twente (Olanda) a conceput o motocicletă electrică ce atinge 200 km/h în 6 secunde și o viteză maximă de peste 300 km/h.

Proiectul poartă numele complet de Twente Delta-XE Electric Superbike și performanțele acestui prototip sunt demne de modelele participante în Campionatul Mondial de Superbike, cu o putere de 150kW (cca 200 de cai) și accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde.

Delta-XE este echipată cu un motor special cu magnet de 13.5 kWh și pachet de baterii litiu-polimer cu 576 celule, o configurație controlată de un dispozitiv Cascadia Motion. Un an s-a lucrat la creșterea siguranței motocicletei, proiectul urmărind ca tot circuitul de înaltă tensiune să fie încorporat în sistemul de baterii. Proiectul Universității din Twente a fost susținut de peste 70 de companii partenere care au furnizat servicii și suport financiar.

Cadrul de tip grilă realizat din tuburi de oțel a fost conceput de compania olandeză Bakker Framebouw, cu basculă dublă convențională și furcă inversată de la CeraCarbon Racing cu cartușe Ohlins, pe spate fiind un monoamortizor Ohlins TTX GP. Carenajul din fibră de carbon o ajută să cântărească sub 200 de kg.

Nu a fost avansat un preț pentru Delta-XE sau dacă va fi pusă în vânzare o versiune de serie, dar următorul scop declarat al echipei de studenți este să realizeze un model cu performanțe demne de MotoGP.


Sursa: UK Time News