Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse

Kawasaki pregătește un triciclu cu hidrogen

heading_title

Știm cu toții că pe cei de la Kawasaki îi reprezintă culoarea verde. Verzi, adică fără noxe în atmosferă, vor fi și propulsoarele viitoare, odată ce sectorul auto/moto va face tranziția de la motoarele cu combustibil fosil. 

Într-o prezentare recentă, Kawasaki dezvăluie câteva informații despre planurile pe termen mediu și lung. Vor fi propulsoare care se bazează pe baterii și motoare electrice, dar și sisteme noi care reduc emisiile spre zero.

În momentul de față există în teste o motocicletă electrică (cu numele de cod Endeavor) despre care se zvonește că ar avea performanțe similare uneia cu benzină având cilindreea de 400 cmc. Are un pachet de acumulatori cu litiu și carenaj complet, așa cum e la modelele Ninja. Dar prezentarea se referă și la alte genuri de motoare aflate în diferite stadii de dezvoltare, hibride sau cu hidrogen.

Producătorul japonez a arătat o schiță un un triciclu futuristic, care probabil nu are legătură cu modelul ce va intra în producția de serie, dar din care se subînțelege sistemul de propulsie hibrid, ce combină un motor cu hidrogen cu unul electric și un mic pachet de baterii cu litiu. Ar putea fi echilibrul între performanțe și eficiență.

Viitoarele sisteme de propulsie nu sunt dezvoltate numai pentru motociclete, ci și pentru industria aviatică sau maritimă, unde Kawasaki a investit semnificativ în tehnologie. 


Sursa: Autoblog