Favorite Wish List 0 Cosul meu

Triumph Silverstone R 1200 – Concept Made in Romania

heading_titleDan Grigorescu este freelance designer cu peste 21 de ani de experiență în domeniu și 9 ani de studii de Design Industrial. Pasionat de motociclete și având el însuși un Triumph Street Triple, artistul din Cluj a stat și s-a gândit: Dacă Triumph tot nu mai fabrică modelul de clasă medie Daytona, oare cum ar arăta un superbike construit pe baza proaspăt lansatului hypernaked Speed Triple 1200 RS? Așa că a creat o sportivă pur sânge dedicată circuitului, cu carenaj din fibră de carbon, aripioare laterale aerodinamice în formă de triunghi care scot în evidență sigla Triumph, semighidoane în locul ghidonului de la Speed Triple, un cadru secundar auriu – în aceeași nuanță cu furca inversată și cu noua emblemă de pe rezervor– o codiță subțire și aerodinamică, precum și o evacuare minimalistă amplasată cât mai jos.


Trebuie să recunoaștem că Silverstone R ne face să visăm și să ne dorim să vedem un astfel de model transpus în relitate, poate chiar și într-o variantă înmatriculabilă, cu semnalizatoare, lampă posterioară și suport pentru număr, Silverstone S.


Triumph a lansat anul acesta Speed Triple 1200 RS, cel mai performant streetfighter de serie cu trei cilindri produs vreodată, aducând multe transformări motorului, ciclisticii, sistemelor electronice și esteticii. Aflat la cea de-a patra generație, nakedul sportiv e mai mare, mai puternic, mai agil și mai avansat tehnologic. Motorul Euro 5 scoate 180 de cai și are un cuplu de 125 Nm.Sursa: Dan Grigorescu