Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Husqvarna va lansa prima motocicletă adventure
10 Dec

Husqvarna va lansa prima motocicletă adventure

Publicat de: Motoboom

Cei de la Husqvarna au confirmat: conceptul Norden 901 prezentat la EICMA anul acesta și întâmpinat la salon cu entuziasm va intra în producția de serie. Noua motocicletă cu doi cilindri în paralel demonstrează determinarea Husqvarna de a mări gama motocicletelor pentru stradă și călătorii.


Segmentul adventure de clasă medie devine tot mai disputat, pe lângă KTM 790 Adventure, BMW F850GS sau Yamaha Tenere 700, din 2020 vom avea nou lansatul Triumph Tiger 900 Rally, dar și Husqvarna Norden 901. ”Norden 901 se vrea a fi un model dinamic și versatil pentru călătoriile de lungă distanță, care să îmbine aspectele practice cu confortul.
Norden 901 e un model adventure-touring care se bazează pe ani de experienă în raliuri, cu un design modern și distinct, care va fi performant atât pe șosea, cât și în off-road”, se arată în comunicatul de presă.


Nu au fost furnizate specificațiile tehnice complete, dar ni se promite că e cea mai ușoară din această clasă, că livrarea puterii e setată pentru a fi ușor de utilizat de către toți piloții, că va fi accesibilă și că va putea parcurge orice teren, de la mersul zilnic la serviciu, la explorarea necunoscutului îndepărtat. Ce știm până acum: are un motor cu doi cilindri în paralel de 889,5 cmc (deci denumirea de 901 din titulatură e strategie de marketing), are roți de 21” pe față și 18” pe spate, suspensiile sunt de la WP. Husqvarna va produce și un set de genți textile dedicate acestui model.


Sursa: Husqvarna Press Release