Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Husqvarna pregătește un scuter electric
17 Mar

Husqvarna pregătește un scuter electric

Publicat de: Motoboom

Husqvarna, parte a grupului KTM, e cunoscută mai mult pentru motocicletele cross, enduro sau supermoto. Recent lansatele modele pentru stradă precum Vitpilen sau Svartpilen au un stil ce combină aerul retro cu tendințele futuriste. Însă, cu siguranță, un pas spre viitor îl constituie proiectul E-01. Este vorba despre un scuter cu motor electric ce urmează să fie pus în vânzare anul viitor.

Se pare că multe componente care vor echipa viitorul scuter Husqvarna provin de la un alt electric scuter, Bajaj Chetah, care nu se importă în Europa, pe continentul nord-american, dar e foarte popular în India și în alte state asiatice. Întrucât KTM are un parteneriat cu Bajaj, ar fi foarte practic ca și viitorul scuter E-01 să fie produs tot în India, cu specificațiile care al mulțumi clienții de pe piața europeană sau din Statele Unite.

Dacă va avea aceleași componente ca și Bajaj Chetah, viitorul scutere electric ar trebui să scoată o putere de 11kW, echivalentul a 15 cai putere, autonomia fiind de 95 km la o încărcare completă care durează 5 ore și se poate conduce cu permis categoria A1.


Sursa: Ride Apart