Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda si Yamaha pregatesc noi generatii de trike-uri care se inclina pe viraje
19 Apr

Honda si Yamaha pregatesc noi generatii de trike-uri care se inclina pe viraje

Publicat de: Motoboom

Doi dintre cei mai mari constructori de pe piața moto au început confruntarea pentru acapararea unei noi nișe de piață. Este vorba de triciclurile motorizate de capacitate cilindrică medie, cu două roți anterioare, care au capacitatea de a se înclina în curbe. 

Yamaha fabrică deja scuterul Tricity și a prezentat mai multe concepte precum 01GEN, 03GEN-F și 03GEN-X. Mai important decât aceste concepte este proiectul MWT-9, cu motorul în trei cilindri de 847cmc și 115 cai ce se găsește și pe MT-09/MT-09 Tracer, a cărui intrare pe piață este așteptată pentru începutul anului viitor. Conform unor patente înregistrate de Yamaha, MWT-9 va avea și o altă versiune, fără carene, care lasă vederii mecanismul ce permite înclinarea acestui trike.

Nici Honda nu se lasă mai prejos și a făcut publică imaginea unui patent înregistrat ce înfățișează un trike cu două roți anterioare ce se înclină și care are ca bază tehnică modelul NC750S. Se pare că doar partea din față a lui NC750 trebuie modificată, așa că nu poate dura mult până când triciclul va intra în producție. Soluția e mai realistă și mai fezabilă decât proiectele predecesoare ce prevedeau furci duble curbate.

Indiferent de soluția aleasă pentru suspensia de pe față, e clar că Honda pregătește ceva cu trei roți care să rivalizeze cu MWT-09. Dacă din punct de vedere al motorizării, cei 54 de cai putere ai Hondei sunt mai puțin de jumătate decât cei de la Yamaha, un avantaj l-ar constitui transmisia DCT ce face pilotajul simplu și plăcut.