Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda pregătește un triciclu cu șase cilindri
15 Apr

Honda pregătește un triciclu cu șase cilindri

Publicat de: Motoboom

Cei de la Honda se pregătesc să ridice mănușa și să răspundă provocării pe care a lansat-o Yamaha cu Niken. Brevete înregistrate recent sugerează că vom vedea un vehicul pe trei roți cu tehnologie Leaning Multi Wheel. Interesantă este propulsia: pe lângă motorul boxer cu șase cilindri care se găsește și pe Gold Wing, viitorul triciclu va avea și un motor electric.


Ideea unui triciclu cu două roți pe față care să se încline în viraje nu e nouă. Primii care au lansat așa ceva au fost cei de la Piaggio, ei au pus în vânzare încă din 2006 modelul MP3, un scuter ce iniția un nou segment în mobilitatea urbană. Au urmat apoi Quadro, Adiva, Peugeot și Yamaha, care – pe lângă scuterul Tricity – a avut curajul să vină cu Niken, prima motocicletă de acest fel.


Tehnologia Leaning Multi Wheel, combinată cu un motor performant, este și ideea pe care merge acum Honda. Inițial au existat câteva zvonuri care sugerau un posibil X-Adventure cu două roți pe față, apoi că ar fi vorba despre un Neowing cu motor boxer cu patru cilindri, ce va avea această sarcină. Din schițele depuse pentru înregistrare și care au fost consultate de jurnaliștii niponi, reiese că va fi vorba de motorul de 1833cmc cu șase cilindri de la Gold Wing, însoțit de o unitate electrică pentru a crește autonomia și a reduce poluarea. O astfel de combinație, de motor convențional cu cel electric, se găsește deja pe scuterul PCX 125 vândut în Japonia.  

Sursa: Money Control