Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda pregătește un cruiser cu motorul de la Africa Twin 1100
21 Apr

Honda pregătește un cruiser cu motorul de la Africa Twin 1100

Publicat de: Motoboom

Cei de la Honda au în desfășurare un proiect care vrea să țintească clientela tradițională Harley-Davidson sau Indian Motorcycle. Este vorba de un Rebel de capacitate cilindrică mai mare, care va prelua motorul existent pe actuala CRF1100L Africa Twin.


Honda Rebel are succes pe toate continentele, dar nu se fabrică acum decât în varianta de 500cmc, cam puțin pentru cei care vor simtă ceva “serios” sub șa. Va fi folosit motorul de 1082cmc cu doi cilindri în paralel și e de așteptat să nu se intervină prea mult asupra acestuia, întrucât e setat pentru cuplu optim în zona turațiilor joase, nu pentru putere. Acesta scoate 105 cai putere și are un cuplu de 105Nm la 6.250rpm, cifre respectabile în comparație cu 45 de cai și 44Nm, cât are Rebel 500.


Folosirea motorului de la Africa Twin 1100 înseamnă și opțiunea de a fi oferită versiunea cu transmisie semiautomată cu dublu ambreiaj DCT, dar și implementarea sistemelor electronice ce asistă pilotul. Rebel 500 are numai ABS, pe varianta mare vom putea beneficia de IMU cu ABS pentru viraje, control al tracțiunii variabil în funcție de unghiul de înclinare plus sistemele ce asigură confortul la drum lung (cruise control, moduri de pilotaj).


Având motorul și pachetul electronic, Honda nu mai trebuie să dezvolte pentru Rebel 1100 decât un nou cadru și să găsească setările optime pentru suspensii. E de așteptat ca noul cruiser să fie prezentat în această toamnă la EICMA.

 


Sursa: MCN