Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda pregătește un CB aniversar
10 Ian

Honda pregătește un CB aniversar

Publicat de: Motoboom

2019 este un an pe care cei de la Honda trebuie să îl omagieze. Se împlinește o jumătate de secol de când a ieșit pe piață primul model CB 750, o motocicletă ce a schimbat radical percepția asupra performanțelor și a introdus standardul celor patru cilindri în linie. Așa că e de așteptat un neo-retro CB900F în stilul anilor ’80, dar cu tehnologie modernă.


De la 1 ianuarie 2020 se vor implementa și normele Euro 5 pentru toate motocicletele ce se vor vinde în Europa, așa că trebuie să ne așteptăm la schimbări esențiale pe piață. Multe modele vor fi retrase din producție, vor fi lansate altele noi. Conform site-ului nipon Young Machine, Honda are în pregătire un model retro care va sărbători lunga serie CB. Dar cât de “retro” va fi acest nou model, e o întrebare la care încă nu se cunoaște răspunsul. Va fi inspirat din anii ’70, sau din anii ’80? Suzuki a readus recent în atenție Katana, un model emblematic din perioada optzecistă, așa că ne putem aștepta ca și Honda să urmeze aceeași cale.


În timp ce în pe bătrânul continent e disponibil din linia clasică CB1100 (cu două variante, RS și EX), în Japonia se găsesc în continuare CB1300 și CB400. Un nou CB900 ar putea rivaliza cu Kawasaki Z900RS sau Yamaha XSR900.