Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda, Kawasaki, Suzuki și Yamaha colaborează pentru motocicletele electrice
08 Sep

Honda, Kawasaki, Suzuki și Yamaha colaborează pentru motocicletele electrice

Publicat de: Motoboom

Așa numiții “Big Four”, adică cei patru mari constructori niponi de motociclete, au un proiect pentru a dezvolta împreună viitoarele motociclete electrice. Primele teste au început la Universitatea din Osaka.


Honda, Kawasaki, Suzuki și Yamaha întârzie lansarea primelor modele de motociclete electrice. Pentru a dezvolta și defini anumite standarde comune, de anul trecut, cei patru mari constructori niponi au început o cooperare. Accentul principal se pune pe standardizarea infrastructurii de încărcare și a sistemelor de încărcare, dar și asupra standardelor bateriei. În acest fel, nu ar trebui să existe obstacole suplimentare în calea dezvoltării modelelor electrice care ar trebui lansate în viitor.


Concret, se dorește ca bateriile să fie compatibile cu toate mărcile și să se poată încărca la aceleași stații. Proiectul este acum în faza de testare, se numește „e-Yan Osaka”,  și a început cu studenții și angajații Universității din Osaka, ce au posibilitatea de a folosi motociclete electrice și stații de schimb de baterii instalate în campus. 


Deși stațiile de schimbare a bateriilor și tehnologia bateriei înlocuibile vor juca un rol important, în special pe motocicletele și scuterele mai mici din zonele metropolitane, colaborarea dintre Honda, Kawasaki, Suzuki și Yamaha va accelera, de asemenea, și dezvoltarea modelelor mai mari. Pe de altă parte, această colaborare are scopul de a reduce costurile.


Cunoscuți și apreciați în toată lumea pentru motocicletele performante și fiabile, “Cei Patru Mari” au cam rămas în urmă în ceea ce privește modelele electrice, fiind depășiți în acest domeniu până și de un constructor conservator ca Harley-Davidson.