Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda CRF 450L – noul dual-sport va ieși pe piață în 2019
25 Mai

Honda CRF 450L – noul dual-sport va ieși pe piață în 2019

Publicat de: Motoboom

Cei de la Honda au arătat noul model CRF450L, derivat din CRF-ul de concurs, însă omologat pentru uz stradal. Sunt toate șansele ca în viitor să vedem și o mică motocicletă adventure care să umple golul dintre CRF250L Rally și CRF1000L Africa Twin.


Baza noului model o constituie cross-ul CRF450R, căruia i-au fost făcute mai multe modificări, fără ca plăcerea pilotajului sportiv să se piardă. Dl. Mikura, managerul proiectului, explică: “Cu CRF450L te distrezi fără limite pe teren accidentat. Arată ca și un CRF450R întrucât e ca și versiunea enduro, numai că e omologat pentru uz stradal. De acolo și provine inițiala finală L, de la legal. În faza de proiect am avut în vedere o manevrabilitate optimă și un cuplu al motorului cu răspuns liniar astfel încât pilotul să se bucure de o aderență maximă în orice condiții de drum. Nu în ultimul rând, am implementat tehnologia CRF proiectată de HRC (departamentul de curse de la Honda), adaptată folosirii normale”.


Concret, modificările care i-au fost aduse lui CRF450R pentru a fi transformat în L sunt legate de motor (a fost îmblânzit, respectă normele Euro 4), evacuarea a fost înlocuită și nu mai e zgomotoasă, are catalizator, radiatorul e mai mare și are ventilator, raportul de compresie e mai mic (de la 13,5:1 la 12:1), arborele cotit e mai greu pentru accelerații fluide. Intervalul de service e ca și la motocicletele stradale (prima revizie importantă se face tocmai la 32.000km), cutia de viteze are 6 trepte, rezervorul e din titan și conține 7,5 litri, farul este cu LED.


De asemenea, cadrul a fost reproiectat, este o altă furcă (Showa, cu jambe de 49mm, reglabilă pe încărcare și compresie), monoamortizorul e complet reglabil, și bascula e diferită față de “R”. Pe față e un disc dantelat cu diametrul de 260mm și două pistonașe, pe spate e un disc, de asemenea, dantelat, cu un singur pistonaș.


Noua Honda CRF450L cântărește 130kg și va putea fi comandată la MotoBoom din primăvara anului 2019 la un preț ce urmează a fi comunicat.