Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda CB 1000 R – ediție limitată Stardust 2020
03 Feb

Honda CB 1000 R – ediție limitată Stardust 2020

Publicat de: Motoboom

Honda Elveția a lansat modelul special Stardust, ce are la bază nakedul CB 1000 R. Este o ediție limitată care celebrează 50 de ani de când oamenii au ajuns pentru prima dată pe Lună și se va pune în vânzare numai în țara cantoanelor.


Acum o jumătate de secol, astronautul american Neil Armstrong ajungea cu modulul spațial Apollo 11 pe satelitul natural al pământului și își făcea acolo un selfie. Ediția limitată Stardust abordează această tematică, fapt care se vede în culorile alese: gri-ul peisajului selenar e combinat cu negrul spațiului cosmic, iar anumite componente (rezervorul, capacul de tip monopost ce acoperă șaua pasagerului, aripa anterioară) au dungi aurii, ca și cum ar fi reflexe solare.


Jantele turnate din aliaj au fost înlocuite cu unele spițate - cea posterioară arătând spectaculos pe bascula monobraț - și sunt încălțate cu pneuri sportive Bridgestone RS10. Evacuarea finală e de la SC Project, o încântare pentru ochi, dar mai ales pentru urechi. Suportul de număr este minimalist și susține micuțele semnalizatoare cu LED, cele din față fiind acum amplasate în capetele ghidonului Rizoma. Oglinzile, ghidonul, levierele de frână și de ambreiaj sunt vopsite pentru a păstra armonia ansamblului, iar șaua este capitonată cu piele Alcantara.


Un detaliu interesant: aripioara emblematică a firmei nipone de pe rezervor, așezată deasupra inscripției Honda, este confecționată dintr-un meteorit real. Pentru a realiza acest amănunt, cei de la Honda Elveția au lucrat cu celebrul ceasornicar din Geneva, Antoine Prezusio. Modelul special Honda CB 1000 R Stardust Limited Edition este disponibil pentru 19.980 de franci elvețieni.

 


Sursa: Motorradonline