Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Honda Riding Assist-e – motocicleta electrică ce își păstrează echilibrul
03 Oct

Honda Riding Assist-e – motocicleta electrică ce își păstrează echilibrul

Publicat de: Motoboom

La Salonul de la Tokyo, cei de la Honda vor fi prezenți cu un concept foarte interesant. Încă de anul trecut a fost făcută publică ideea de “Riding Assist”, sistem care la vremea aceea era instalat pe un model NC750. Motocicleta are abilitatea de a-și păstra propriul echilibru, și asta fără vreun giroscop sau stabilizator. Un servomecanism asistat de computer face mici corecții ale ghidonului, așa cum fac piloții motocicletelor de trial ce reușesc să le țină în echilibru chiar și când stau pe loc.


Sistemul Riding Assist nu a fost prezenat inițial în cadrul unui salon internațional moto, ci la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, cu toate acestea a suscitat interesul tuturor. Acum este vorba de un al doilea sistem, intitulat Riding Assist-e, ce va fi prezentat la Salonul de la Tokyo. Aflat la cea de-a 45-a ediție, istoricul eveniment își va deschide porțile pentru public pe data de 21 octombrie.


Așa cum se vede și din denumire, diferența dintre Riding Assist și Riding Assist-e, o dă modul de propulsie a motocicletei. A dispărut motorul cu doi cilindri în paralel al lui NC750, în locul lui fiind acum o mare baterie montată cât mai jos pentru un centru de greutate coborât. Cadrul se aseamănă cu cel de la NC750, însă transmisia finală se face printr-un cardan încorporat în bascula monobraț.


Va fi aceasta prima motocicletă electrică pe care Honda o va produce pe scară largă?