Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Harley are ambiții sportive
10 Mar

Harley are ambiții sportive

Publicat de: Motoboom

În grupurile moto și pe rețelele de socializare circulă tot mai des un zvon: cei de la Harley-Davidson vor să scoată o motocicletă sportivă performantă, care să schimbe percepția publicului despre legendarul brand american. Ar fi un pas logic, o împrospătare necesară, o succesiune de care are neapărat nevoie firma din Milwaukee pentru a se adresa și unui altfel de public.


Odată cu lansarea modelului electric LiveWire, care nu lăsat pe nimeni indiferent - în ciuda prețului și a autonomiei destul de reduse - Harley a arătat că are capacitatea de a privi și spre viitor, se poate reinventa și își urmează strategia “mai multe drumuri pentru Harley-Davidson”. Să ne reamintim că, pe lângă modelul electric LiveWire, recent au fost lansate alte două modele în segmente neobișnuite pentru marca americană: streetfighterul Bronx (975 cmc și 116 cai putere) și Pan America (un adventure de 1250 cmc și 147 de cai putere).


Jurnaliștii niponi de la Young Machine și-au imaginat cum ar putea arăta viitorul model sportiv carenat și au desenat un studiu combinând elemente din designul noului Bronx, de la VR1000 din anii ’90 și de la motocicletele sportive Buell. Rezultatul îl lăsăm la aprecierea dumneavoastră.


Nu ar fi pentru prima dată când Harley-Davidson ar construi un model pentru viteză. VR1000 din anii ’90 a bulversat fanii tradiționali ai firmei: era conceput pentru a concura în campionatul AMA Superbike (American Motorcyclist Association), cântărea 176 kg la gol, motorul cu doi cilindri în V de 1000 cmc scotea 135 de cai putere și a fost preparată împreună cu inginerii din Nascar și IndyCar.

 

Sursa: Motomag