Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Damon Halo – motocicleta cu inteligență artificială
26 Iun

Damon Halo – motocicleta cu inteligență artificială

Publicat de: Motoboom

Damon este un startup din Canada care a prezentat recent un prototip denumit Halo care vine cu specificații foarte interesante: motor electric cu geometrie variabilă, radar ce acoperă o rază de 360 de grade sau cameră pentru spate în loc de oglinzi. Compania implementează inovații pentru a spori siguranța și conectivitatea dintre pilot și motocicletă cum nu mai există până acum în acest domeniu.


Deocamdată nu au fost făcute publice specificațiile motorului referitoare la putere și autonomie, dar se pare că firma canadiană folosește un motor împrumutat de la Zero Z-Force. Cea mai interesantă dotare de pe Halo e radarul care monitoriează tot ceea ce ce se întâmplă în jurul motocicletei pe o rază de 360 de grade, observă traficul, are cameră cu rezoluția de 1080p pentru a observa în timp real pe bord ceea ce se întâmplă în spate și e prevăzută cu senzori care detectează accidente.


Pe bord e un ecran OLED curbat și flexibil pe care rulează sistemul de operare Android. Dacă o mașină intră într-un unghi mort pe care nu îl acoperă camera, LED-uri semnalizează acest fapt pilotului, iar dacă traiectoria motocicletei presupune un impact cu o mașină sau alt obiect, atunci manșoanele ghidonului vibrează și alertează astfel pilotul.


Compania explică într-un comunicat: “Dorim ca motocicleta noastră Halo să fie o platformă prin care să demonstrăm tehnologia de care suntem capabili. Motoarele electrice reprezintă viitorul și acest concept e dovada inovațiilor la care lucrăm în prezent, cum ar fi, de exemplu, ergonomia ajustabilă și inteligența artificială”. Ce doresc creatorii lui Halo să spună prin “ergonomie ajustabilă”? Cele trei puncte de contact ale pilotului cu motocicleta (ghidon, șa, scărițe) se pot modifica electronic și teoretic orice pilot își poate găsi poziția preferată. Mai mult decât atât, acestea se modifică în mers, iar dacă pentru turism ai o poziție relaxată, atunci când dai de viraje poți seta o poziție mai sportivă
.


Damon Halo e dotată cu aplicații pentru iPhone și Android și are mai multe opțiuni de conectivitate ce includ 5G, Bluetooth și WiFi.


Sursa: Electrek