Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Dakar 2018 – Mani Gyenes schimbă categoria chiar înainte de start
05 Ian

Dakar 2018 – Mani Gyenes schimbă categoria chiar înainte de start

Publicat de: Motoboom

Dakar 2018. Pilotul Mani Gyenes schimbă categoria chiar înainte de start


Mâine, pe 6 ianuarie, începe cea de-a 40-a ediție a legendarului Raliu Dakar, cu o primă etapă ce se va desfășura între Lima și Pisco. Pe 4 ianuarie, în urma verificărilor administrative și tehnice finale, pilotul Mani Gyenes a fost nevoit să se mute de la clasa Maraton la care se înscrisese, la clasa SuperProducție. Pilotul sătmărean aleargă pentru echipa Autonet Motorcycle Team, si a devenit de-a lungul timpului unul dintre cei mai apreciați piloți ce provin din echipe private. A debutat la Raliul Dakar în 2007 și a câștigat în 2011 și 2015 la clasa Maraton.


Anul acesta, Raliul se va desfășura în 14 etape, până pe 20 ianuarie, pe o distanță de 9.000 km, din care 4.500 sunt probe speciale și va traversa Peru, Bolivia și Argentina. Încă din prima etapă, concurenții vor avea de înfruntat dunele de nisip ale deșertului peruan. Marc Coma, directorul sportiv și câștigător a cinci ediții, i-a asigurat pe participanți în timpul briefingului că vor avea de înfruntat toate tipurile de nisip, un „amănunt” interesant după ediția de anul trecut care – din cauza vremii nefavorabile și a inundațiilor – a cunoscut mai multe etape anulate sau scurtate și nu a avut decât scurte porțiuni cu nisip. Iar Dakar ar trebui să însemne nisip, așa cum era atunci când se desfășura pe continentul african.


Organizatorii au conceput traseul în așa fel încât etapele să se desfășoare crescător dpdvd al gradului de dificultate. Etapele decisive vor avea loc în ultima parte, în special atunci când piloții vor intra în Argentina, etapa „fierbinte” dintre Belén și Chilecito putând fi decisivă, din cauza temperaturilor extreme din această regiune.


Raliul Dakar reunește la start in această editie 337 de vehicule, din care 142 sunt motociclete. Piloți amatori sau profesioniști, de la echipe de uzină sau private, au un singur gând în minte: să urce pe podiumul de la Cordoba, capitala sportului cu motor din Argentina.