Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Dakar 2018 la final – cine sunt câștigătorii
22 Ian

Dakar 2018 la final – cine sunt câștigătorii

Publicat de: Motoboom

S-a incheiat Raliul Dakar 2018. Pilotul roman Mani Gyenes a terminat pe locul 23 in clasamentul general.


După 14 etape și aproximativ 9.000 de km, la Cordoba s-a încheiat Raliul Dakar, editia cu numarul 40. Au fost două săptămâni de pilotaj în condiții extreme, cu schimbări de situații în clasamentul general, accidentări și retrageri din cursă ale unor nume sonore. În final, pilotul Matthias Walkner a fost cel mai rapid.


Pilotul austriac – fost campion mondial la Cross Country Rally – a avut un traseu constant, fără greșeli, găsind echilibrul între viteză, risc și navigație. Decisivă a fost Etapa 10, când s-a detașat la 30 de minute față de rivalii săi direcți. E prima dată când învinge aici, iar victoria sa înseamnă și cel de-al 17-lea podium consecutiv pentru KTM la Dakar.


Pilotul roman Mani Gyenes a spus că – pe lângă faptul că această competiție de rally-raid e cea mai dificilă din lume – ediția din acest an a fost cea mai grea de când întrecerea se desfășoară pe continentul sud-american. El a terminat pe locul 23 la general, un loc onorabil având în vedere nivelul piloților care au concurat, motocicletele și fondurile de care dispun team-urile de uzină ale constructorilor. După ceremonia de la Cordoba, echipa va merge la Buneos Aires pentru îmbarcarea echipamentului, iar Mani va ajunge acasă cu avionul. Dacă doriți să îl felicitați personal, o puteți face marți, 23 ianuarie, ora 15.25 la aeroportul Henri Coandă, Otopeni.


Lângă Matthias Walkner (KTM), pe cele mai înalte poziții ale podiumui au urcat pilotul Kevin Benavides (locul II) – care aduce și celor de la Honda șansa de a fi la înălțime – și pilotul Toby Price (din nou KTM), cel care a câștigat Raliul Dakar în 2016. Clasamentul complet și ecartul dintre piloți poate fi consultat aici.