Cum se curăță corect casca moto


Din echipamentul motociclistului nu trebuie să lipsească, în mod obligatoriu, casca de protecție. Casca moto trebuie păstrată cu grijă, într-o stare cât mai bună și curățată în permanență pentru a avea o vizibilitatea cât mai bună. O cască murdară și îmbâcsită de transpirație va diminua plăcerea unei plimbări cu motocicleta.

 

 


Cum se curăță o cască? MotoBoom vă prezintă câteva modalități prin care puteți realiza acest lucru:


Producătorii de căști recomandă curățarea interiorului căștii cel puțin o dată pe sezon (de obicei la sfârșitul sezonului) sau atunci când urmează o perioadă mai lungă de neutilizare.
În cazul în care dețineți o cască cu interior detașabil, lucrurile sunt simple. Detașați îmbrăcămintea interioară și spălați-o cu apa călduță, împreună cu un agent de curățare. Multe persoane recomandă șamponul pentru bebeluși deoarece nu face multă spumă și nu are miros puternic.

 

Apoi, se lasă la uscat într-un mediu ventilat. Evitați să le așezați pe calorifer sau în soare, deoarece trebuie să se usuce natural.
Pentru căștile care nu au interior detașabil, recomandarea noastră e un spray cu spumă activă.
Procedura este una foarte simpla: se agita spray-ul, se pulverizează în interiorul căștii, se lasă să acționeze circa 3 minute (sau cât se specifică pe prospect), după care se curăță cu ajutorul unui șervet puțin mai aspru, care să nu lase urme de hârtie pe interior. Mai există și spray-uri care pur si simplu se pulverizează, nu fac spumă și nu trebuie șterse apoi urmele, ci pur si simplu distrug bacteriile și lasă casca mai curată.


Daca vreți să evitați astfel de proceduri, o varianta ar fi folosirea pe interior a cagulei moto. Ea poate fi spălată cu ușurință de fiecare data este nevoie și va tine curat interiorul căștii.


O altă parte importantă este viziera, care trebuie înmuiată în prealabil. Deși tratată cu un strat special anti-zgâriere, suprafața vizierei poate fi deteriorată dacă se folosesc unghiile sau prosoape de hârtie uscate. Interiorul vizierei se va spăla cu apă călduță fără a folosi detergent, prevenindu-se astfel deteriorarea stratului anti-aburire. Uscarea mecanică se va face cu o cârpă moale, ștergând superficial întreaga suprafață


După ce ați acționat asupra vizierei, trebuie curățat ce a mai rămas din exteriorul căștii, pentru ca anumite particule de praf și  murdărie pot ajunge pe aceasta si o pot deteriora.
Înlăturarea prafului, noroiului și a insectelor se va face așezând o cârpa udă (sau un prosop de hârtie ud) pe suprafața exterioară a căștii. Lăsați câteva minute pentru a permite impurităților să se înmoaie. Ștergeți suprafața căștii folosind apa călduță și săpun neacid. Clătiți casca având grija ca apa să nu intre în contact cu căptușeala interioară.

După uscare, se pot trata garniturile de etanșare dintre cască și viziera cu ulei siliconic. Nu se vor folosi agenți abrazivi de curățare deoarece aceștia pot zgâria stratul protector de lac.


Găurile de aerisire sau cele în care vin prinse diverse părți componente de pe exteriorul cărții se pot curăța folosind bețișoare de urechi umede.


Acordați mare atenție atât părților interioare cât și celor exterioare, dacă vreți sa prelungiți durata de viață a căștii dvs. și dacă doriți ca ea să arate în permanență bine și să vă ofere siguranța de care aveți nevoie.

 

foto: liniadestart.ro