Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Cu 8 cilindri si 2000cmc, Record Motor Cycles intentioneaza doborarea recordului de viteza
16 Mai

Cu 8 cilindri si 2000cmc, Record Motor Cycles intentioneaza doborarea recordului de viteza

Publicat de: Motoboom

Record Motor Cycles (RMC) este o companie care de trei decenii se dedică pasiunii pentru motociclete rapide și care reunește tehniceni din mai multe domenii. Unii dintre cei care lucrează pentru RMC sunt implicați și în MotoGP.


Categoria pentru care se pregătesc să doboare recordul e clasificată ca „parțial carenată” e către Federația Internațională de Motociclism. Recordul actual al acestei clase e deținut de o motocicletă Honda, care a atins viteza de 422km/h, record pe care Roberto Crepaldi – creierul de la Record Motor Cycles – e deteminat să îl depășească. Împreună cu veteranul inginer din MotoGP Giulio Bernardelle, a construit o motocicletă în jurul unui motor cu 8 cilindri în V amplasat longitudinal, setat să aibă performanțe asemănătoare unei mașini de Formula1.


Italienii sunt mândri de creația lor: „Avem o motocicletă adevărată, nu una cu motor de rachetă sau cu trei motoare. Nu e nicio șmecherie, niciun turbocompresor sau supraalimentare, e un motor standard, în patru timpi...doar că e un V8”. Motorul e capabil de o putere în jurul valori de 400c.p. și poate ajunge la peste 400km/h.


Și pentru că o astfel de creație trebuie să poarte și un nume, italienii au botezat-o „Red Spirit”. Deocamdată nu au făcut publice mai multe detalii tehnice, dar spun despre Red Spirit că are multe soluții originale atât la motor, cât și la cadru. Cu acest model nu vor numai să doboare un record, ci și să atingă limita performanțelor pentru motoarele clasice aspirate.