Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Cum să-ți cumperi o cască de motocicletă
15 Mar

Cum să-ți cumperi o cască de motocicletă

Publicat de: Motoboom

Mersul pe motocicletă este o plăcere de neegalat. E un sentiment unic, pe care vrem să-l aducem în viața cât mai multor oameni. Cu toate acestea, mersul pe motocicletă nu ar trebui să fie ceva ce faci fără măsuri de siguranță. O cască de motocicletă calitativă poate face uneori diferența dintre viață și moarte, așa că astăzi o să vorbim despre cum să-ți cumperi o cască de motocicletă.

Ce înseamnă o cască de motocicletă bună


O cască de motocicletă bună nu-ți protejează doar capul în cazul unui accident. Sigur, căștile de motocicletă sunt foarte importante în cazul unui accident, dar nu doar la asta sunt bune. Căștile de motocicletă te protejează de vânt, ploaie, zăpadă, resturile de pe drumuri și de poluare fonică.

Motocicletele, mai ales atunci când sunt puternice, sunt destul de gălăgioase. O cască de motocicletă e importantă pentru că fără ea o să ai niște dureri de urechi destul de puternice. 


Nu în ultimul rând, căștile de motocicletă moderne vin cu multe alte beneficii, de la music player până la sisteme GPS integrate care te ajută să navighezi oriunde te-ai afla.

După ce să te uiți când cumperi o cască de motocicletă


Înainte să-ți alegi o cască de motocicletă pentru tine, hai să ne uităm la diferite tipuri de căști și ce criterii trebuie să iei în calcul atunci când îți cumperi una. Dacă știi ce oferă piața, o să fie ușor să-ți dai seama dacă o anumită cască de mototcicletă ți se potrivește sau nu.

Prețul căștii


Deși un buget nelimitat ar fi ideal, realitatea este că majoritatea oamenilor se uită la preț atunci când caută o cască de motocicletă.


Prețul unei căști este influențat de multe criterii, inclusiv:


 • Materialele folosite

 • Tehnologiile integrate în ea

 • Certificările pe care le are

 • Brand-ul de la care vine


O cască de motocicletă calitativă te poate costa între 250-400 euro. Dacă vrei ceva specializat, cum ar fi căștile pentru curse făcute din materiale superioare, poți cheltui mult mai mult decât atât. Totuși, pentru un începător, poți să consideri orice cască cu un preț de 250-400 euro ca fiind o alegere bună. Cel puțin atâta timp cât are și restul criteriilor pe care le cauți.

Siguranța oferită


Cel mai important scop al unei cășți de motocicletă e să te protejeze, să-ți ofere siguranța sporită în cazul unui accident. Tocmai din acest motiv, recomandăm să pui certificările de siguranță pe primul loc atunci când îți cauți o cască.


În Uniunea Europeană, certificarea oficială este ECE (Economic Commission for Europe). Căștile de motocicletă cele mai sigure caută și certificări de la organizații independente, cum ar fi certificarea de siguranță SNELL.


Îți dăm aceste detalii ca să poți lua o decizie în cazul în care nu te poți hotărî între o cască cu certificări adiționale și una care are și music player. Alege-o întotdeauna pe prima! Siguranța ar trebui să fie primul criteriu pe care îl iei în calcul.

Confortul căștii


Următorul criteriu important atunci când îți cumperi o cască de motocicletă este confortul pe care aceasta poate să-l ofere. În primul rând, alege-ți o mărime care se potrivește dimensiunilor capului tău. Poți face asta cu ușurință pe site-ul nostru la orice model de cască.


În al doilea rând, uită-te ce fel de materiale sunt pe interiorul căștii pe care vrei s-o cumperi. Acestea pot face o diferență uriașă când vine vorba de confortul căștii tale. 


În al treilea rând, gândește-te la elementele extra pe care o cască le oferă. De exemplu, există căști care au o construcție special gândită să permită purtarea ochelarilor de vedere în același timp în care porți și cască.


În al patrulea rând, poți să te uiți și la greutatea căștii de motocicletă. O cască mai grea o să transfere mai mult impact în cazul unui accident, și este și un pic mai inconfortabilă. 

Tipul de cască


Există mai multe tipuri de cășți pe piață, în funcție de construcție și elemente. Dacă iei în calcul elemente estetice, dar și ce funcționalități vrei de la casca ta, o să poți să alegi tipul de cască perfect pentru ține.


Tipurile de căști cel mai des întâlnite sunt:


 • Care acoperă toată față

 • Modulare, care acoperă toată față, dar au elemente glisante ce pot descoperi fața

 • Căști de off road / motocross, care au vizoare împotriva soarelui, protecție suplimentară pentru bărbie și aerisire suplimentară

 • Cască pe jumătate, care acoperă doar capul, nu și fața. Sunt un tip de cască folosit, dar nu le recomandăm, deoarece nu oferă siguranță totală.


Înainte să cauți casca perfectă pentru tine, e important să stabileșți ce tip (sau tipuri) de cască preferi, pentru că poate fi un criteriu ușor de urmărit dintr-o lista de produse. De exemplu, poate vrei să foloseșți o motocicletă off road, caz în care recomandăm să cauți doar căști de motocross.


Dacă încă nu știi nici ce fel de motocicletă vrei, atunci recomandăm să ne citești și ghidul despre cum să-ți cumperi o motocicletă.

Cele mai bune căști de motocicletă


Până acum ți-am arătat cum să-ți cumperi o cască de motocicletă - ce criterii să iei în calcul, la ce să fii atent, și ce prețuri sunt decente pentru o primă cască de motocicletă. Dacă totuși nu vrei să cauți tu prin site-ul nostru casca perfectă pentru tine, o să-ți arătăm aici două opțiuni viabile.

CASCA HJC RPHA 70 SOLID


Casca moto integrală HJC RPHA 70 Solid este o cască de top pe segmentul sport touring. Modelul HJC RPHA 70 Solid are carcasa exterioară compactă, ușoară și aerodinamică, în 3 dimensiuni, construcție Premium Integrated Matrix P.I.M Plus: fibră de carbon și fibră de sticlă pentru rezistență sporită, sistem de aerisire eficient prin 2 prize de barbie ce se închid/deschid, și aerisire superioară. În plus, are o construcție specială ce permite folosirea ochelarilor de vedere, sau de soare, pe sub cască.

CASCA SCOTT 550 CAMO ECE


Casca SCOTT 550 CAMO ECE este o cască inovatoare, de ultima generație, confortabilă, sigură și elegantă. Casca este echipată cu cele mai noi caracteristici de siguranță, cum ar fi sistemul de protecție a creierului MIPS® și tehnologia Conehead, oferind o protecție sporită în timpul unui accident. Sistemul avansat de gestionare a răcirii din clasa 550 oferă cea mai bună ventilație de pe piață prin utilizarea orificiilor plasate strategic pe cască pentru a maximiza fluxul de aer.

În concluzie...

O cască de motocicletă e o achiziție foarte importantă, care îți poate salva viața în situații critice. Să știi cum să-ți cumperi o cască de motocicletă e, așadar, un lucru important. Trebuie să iei în calcul:


 • Bugetul pe care îl ai

 • Siguranța pe care ți-o poate oferi o cască

 • Confortul dorit de la casca ta

 • Tipul de cască pe care-l vrei


Și odată ce ai o idee despre casca perfectă pentru tine, uite-te în catalogul nostru de căști ca să găsești ceea ce cauți.