Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Can-Am Renegade X xc 570/850/1000 – “renegații” familiei sunt premiantii clasei
07 Iul

Can-Am Renegade X xc 570/850/1000 – “renegații” familiei sunt premiantii clasei

Publicat de: Motoboom

Disponibile în trei variante de motorizare Rotax cu doi cilindri în V – de 570cmc și 48 de cai putere, 850cmc și 78 de cai putere, sau 1000cmc și 89 de cai putere -  popularele ATV-uri Renegade de la Can-Am oferă în pachetul X xc performanțe singulare prin raportul putere/greutate. Motoarele au trecut prin modernizări anul precedent, modificări ce au dus la creșterea puterii cu 7 cai, dar au îmbrăcat și noi haine - pe lângă exemplarele negre, există schema grafică în trei culori: alb negru și roșu (pentru pachetul X xc) care celebrează victoriile din Campionatul Național American de Cross Country la clasa Pro 4x4.

 


Can-Am Renegade X xc sunt echipate cu amortizoare reglabile FOX Performance din seria 1.5 Podium, care au posibilități multiple de ajustare pentru viteză mare sau mică, atât pe compresie, cât și pe încărcare și detensie, astfel că pot fi setate pentru orice teren sau stil de pilotaj. Aceste suspensii și-au demonstrat eficacitatea pe terenul dificil și în condițiile extreme ale concursurilor, unde ajută la manevrabilitate. Dacă tot am amintit de manevrabilitate: seria Renegade este echipată cu Tri-Mode Dynamic Power Steering (DPS), adică o direcție asistată pe trei niveluri (MIN,MED și MAX) plus modul automat ce permite fiecărui pilot să ajusteze nivelul de asistare în funcție de viteză. La viteze mici, direcția e asistată mai mult pentru a reduce efortul necesar rotirii ghidonului, iar la viteze mari ghidonul e mai stabil. Mai mult decât atât, pilotul poate opta oricând între aceste trei moduri de asistare.

Pachetul X xc include și jante modulare de 12 inch (30,5cm). Jantele modulare sunt mai scumpe, mai rezistente și duc la o accelerație mai rapidă decât cele monobloc. Nu numai că arată mai bine, dar și performanțele în viraje sunt avantajate. Partea inferioară e protejată de un scut de aluminiu ușor și rezistent, indispensabil pentru parcurgerea în siguranță a traseelor off-road dificile. Protejată este și partea anterioară cu o bară, dar și mâinile pilotului sunt ferite de crengi, ploaie sau frig cu deflectoare cu inserții rezistente de aluminiu în culoarea ansamblului.


Bordul este multifuncțional, cu un display digital pe care se găsesc toate informațiile esențiale: viteza, turația, kilometrajul, durata călătoriei în ore, nivelul combustibilului, indicatorul treptei de viteză, indicatorul pentru tracțiune 4x4, ceasul sau diagnoza.

 


Toatele modelele X xc sunt echipate cu diferențial vâscocuplabil Visco-Lok QE, calibrat în așa fel încât să angajeze puntea față pentru un maxim de randament. Prețurile ATV-urilor pleacă de la 9.090 euro (versiunea neînmatriculabilă a lui Renegade 570 X xc) până la 14.890 (Renegade 1000R X xc). Indiferent de motorizare, seria Renegade X de la Can-Am asigură o îmbinare între performanțe, fiabilitate și stil. Datorită agilității, pneurilor robuste și unei curse lungi a suspensiilor, aceste ATV-uri off-road sunt capabile să parcurgă fără efort orice teren întâlnesc.